Jonatan Leer

Ph.d-stipendiat
Er forsker eller studerende.

KU

27293980

Facebook
Senest aktiv for 4 år og 12 måneder siden
Jeg er ph.d. -stipendiat ved Københavns Universitet og forsker i mad og maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer og kogebøger.

Min interesse for mad er dog ikke kun akademisk. Jeg har i mange år arbejdet som kogekone bl.a. på Regensen, hvor jeg de sidste par år har været huskok for provsten.

Jeg har også virket som restaurantanmelder og gastronomisk journalist med flere sæsoner af klummen ”det akademiske folkekøkken” i Magisterbladet og for tiden med ”det maritime folkekøkken” i CO-søfarts medlemsblad. Det sidst hænger sammen med en tidlig karriere som tubaist i Søværnets Tambourkorps for mange år siden.

Her et link til mit CV:
http://ku-dk.academia.edu/JonatanLeer/CurriculumVitae

og her en ultrakort projektbeskrivelse:

Ma(d)skulinitet - madlavning, medier og maskulin identitet
Jeg arbejder med en afhandling om mad og maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer og kogebøger med fokus på både hvordan madlavning gøres af mænd og på hvad madlavning gør ved maskulinitet. Dette samspil kalder jeg Ma(d)skulinitet
Det bliver mere og mere klart for mig de mange \"celebrity chefs\" bruger madlavning meget forskelligt i deres selvfortælling og imageopbygning fra den naturromantiske og autenticitetssøgende Claus Meyer over den hypermaskuline Gordon Ramsey til drengerøven Jamie Oliver, der dog også - som mange af kollegaerne - ser madlavning som en måde som en måde at ændre samfundet på.
Madprogrammerne og kogebøger åbner et vindue ind til aktuelle identitetsproblematikker i en verden, hvor madkultur og kønsroller er flydende størrelser.

 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline