Jurymedlemmernes habilitet | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Jurymedlemmernes habilitet

Medlemmerne i mad+medier-prisens juryer er nøje udvalgt for deres faglige indsigt og sammensat i grupper a 3-5 fagpersoner med komplementære ekspertiseområder. mad+medier har prioriteret personer, som til dagligt er professionelt aktive i den funktion, der understøtter den krævede ekspertise.

Dermed accepterer mad+medier risikoen for, at et jurymedlem har haft berøring med et eller flere af de projekter, produkter, virksomheder, organisationer eller specifikke kolleger, som måtte blive indstillet og eventuelt nomineret til de respektive priser.

Jurymedlemmer er i kraft af deres position i faget oplagte kilder til seriøse indstillinger af dygtige kommunikatører, hvorfor mad+medier-prisen opfordrer jurymedlemmerne til at indstille kandidater i både egen og andre priskategorier. Også derfor er det umuligt at undgå, at enkelte jurymedlemmer vil være formelt inhabile i forhold til at vurdere indstillingen. Men det er et kompromis, mad+medier-prisen vælger at leve med, fordi alternativet er at ekskludere landets fremmeste faglige kapaciteter fra juryarbejdet.

Det er mad+mediers holdning, at beslutningen om, i hvilket omfang et jurymedlems berøring med en nomination skal have konsekvenser for vurderingsprocessen, bedst kan afgøres af juryens øvrige medlemmer i hvert konkret tilfælde.

Dog forpligter juryerne sig til at følge den ene grundlæggende regel, at et indstillet jurymedlem, IKKE kan deltage i vurderingen af sig selv, men må forlade lokalet, mens de resterende jurymedlemmer vurderer indstillingen og eventuelt nomineringen. Er jurymedlemmet ikke selv den potentielt direkte modtager af mad+medier-prisen, kan vedkommende deltage i vurderingen i det omfang, de øvrige jurymedlemmer finder det passende, også selvom jurymedlemmet har tilknytning til den indstillede og/eller det arbejde, der ligger til grund for indstillingen.

Et jurymedlem kan GODT modtage mad+medier-prisen i sin kategori, men vedkommende kan IKKE stemme på sig selv i tilfælde af uenighed i juryen.

Hvis der måtte være tvivl om protokollen, oplyser den kategoriansvarlige, eksterne referent om detaljerne. I tilfælde af tvivl om generelle habilitetsspørgsmål, om hvilke forbehold, der kan tages overfor potentielt inhabile jurymedlemmer, og om fortolkningen af vurderingsprotokollen i øvrigt, ligger afgørelsen suverænt hos mad+medier, som kan kontaktes på telefon 26 29 21 26 (Rasmus).

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline