Juryens opgaver | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Juryens opgaver

Kære medlem af juryen til mad+medier-prisen 2014

Endnu engang tak, fordi du vil være med til at sætte en højere standard for madkommunikationen i Danmark.

Resultater fra 2013
mad+medier-prisen 2014 afholdes for anden gang 28. februar, og du kan læse om 2013-udgavens resultater ved at bruge menupunkterne under “Aktiviteter” ovenfor.

Indstilling
Du kan orientere dig i indstillingsprocessen ved at læse indholdet af siden her. Indstil gerne en eller flere kandidater – også gerne i din egen kategori.

Formuler kvalitetskriterier
Din og de 64 andre højt kvalificerede jurymedlemmers opgave er ikke alene i at udvælge 2-4 nominerede og en vinder i hver jeres specifikke kategorier. I lige så høj grad består opgaven i at diskutere og formulere de kriterier for kvalitet, som de indstillede kommunikatører skal vurderes på.

Sporbar kvalitet
Vi er interesseret i en liste på skrift med eksplicitte kvalitetskriterier for derigennem at etablere en slags sporbarhed eller i hvert fald en umiddelbar og åbenlys sammenhæng mellem kvaliteten af enhver indstillet kandidats arbejde og vinderen af prisen. Så ingen vinder mad+medier-prisen, fordi juryen ”synes”, ”føler” eller bare ”bliver enige om”, at vedkommende er den dygtigste inden for sit felt. Vedkommende vinder, fordi hun eller han scorer højest på tværs af de opstillede kvalitetskriterier.

Om der er tre eller ti punkter på listen er ikke afgørende. Det afgørende er, at det begreb for kvalitet, vi forsøger at adressere, ikke bliver så relativt, at ingen rigtigt ved, hvad der er godt; hvad der er noget lort; og hvad der er det allerbedste, landet kan byde på. En vis usikkerhed kommer vi aldrig helt til livs, og det er heller ikke på nogen måde meningen at kvæle diskussionen. Tværtimod.

Meningen er at opstille nogle krav, der tydeliggør, hvorfor vinderen har vundet. Så der kan formuleres en entydig og let forståelig motivation for valget, som står i en rimelig relation til listen med kvalitetskriterier. Hvis ingen kandidater fortjener at blive nomineret eller at vinde, vil vi gerne have en motivation for begrundelsen af den vurdering.

Raffinering af 2013-kriterier
I 2014 består opgaven i de fleste kategorier i at finpudse 2013-juryernes kvalitets-charter, i det omfang det findes på skrift. En medarbejder fra mad+medier-prisen vil koordinere distributionen af 2013-kriterierne til dig og dine jurykolleger og sørge for at indsamle en dugfrisk og opdateret version til jeres møde.

Dine opgaver i juryen
Før jurymødet:

  1. Medvirke til at etablere en dato for et fysisk møde i juryen
  2. Løbende (eller i etaper aftalt med din jurykoordinator) at modtage dokumentation for indstillingerne i din kategori, fx bøger, emballage, links, filer etc.
  3. Modtage og orientere dig i kvalitetskriterierne fra 2013. Hvis de ikke findes, kan du begynde at overveje, hvordan de bør lyde.
  4. Orientere dig i de indstillede kandidaters arbejde via det tilsendte materiale fra din koordinator

.
Til jurymødet:

  1. Diskutere og renskrive kvalitetskriterierne til din kategori
  2. Udvælge dem, der fortjener at blive nomineret (2-4) og en vinder
  3. Formulere motivationer for valget af de nominerede (max 150 anslag inkl. mellemrum) og for vinderen (frit slag)
  4. Vælge mindst ét medlem af juryen (gerne flere/alle) til at overrække prisen til vinderen 27. juni i København

.
Juryens habilitet
Vi har formuleret nogle retningslinjer for, hvordan du som jurymedlem skal forholde dig til eventuelle habilitetsproblemer. Læs dem her.

Vil du med til prisfesten – husk tilmelding
Vi vil meget gerne se dig til prisuddelingsfesten et sted i København. Tid og sted offentliggøres snarest. Husk at tilmelde dig til info@madmedier.dk senest 1. maj. Eventuelle kolleger eller ledsagere kan købe billetter a 750 kr. her.

Forslag, spørgsmål og kommentarer
Modtages gerne på rh@madmedier.dk og telefon 26 29 21 26

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline