Smag den nye olivenoliehøst til pressetræf

Olivenolie
Hvornår 12. marts kl. 11:00 - 13:30
Hvor Magasin, Kgs. Nytorv, København K
(Kong Hans Salen i stueetagen)
Pris Gratis, men husk tilmelding
Kontakt Gert Träger
4019 8157
info@traeger.dk

Du kan smage på den nye olivenoliehøst sammen med den danske ekspert Catherine Fogel og lederen af UNAPROLs testpanel Guilio Scatolini, når den italienske brancheforening for olivenolieproducenter inviterer til pressetræf. Tilmelding senest den 8. marts. 

Den nye høst af ekstra jomfru olivenolie er på vej til butikkernes hylder. Ekstra jomfru olivenolie er et levende produkt, som forandrer sig gennem de 18 måneders holdbarhed, en butiksolie typisk er sat til. Smagstræk kan blive mere markante, andre kan blegne – og når den nye olie kommer, starter det hele forfra.

Green Seed Nordic ApS / Traeger A/S inviterer på vegne af den italienske brancheforening af olivenolieproducenter, UNAPROL, dig til et par spændende timer, hvor du blandt andet kan smage prøver af den nye høst fra nogle af Italiens bedste producenter og lære om den udviklingsproces, en olie gennemgår. Smagningen ledes af den danske ONAOO olivenolieekspert Catherine Fogel og lederen af UNAPROLs testpanel, Guilio Scatolini.

Der vil også være fokus på kvalitetssikring og sporing, som betyder stadig mere i den moderne produktion og håndtering af fødevarer, og som også er et vigtigt issue, når det gælder olivenolie.

Dagens program
11:00: Velkommen ved direktør Jakob True, Green Seed Nordic A/S
11:10: Sporingssystem og kvalitetssikring, v. UNAPROLs kommunikationschef Michele Bungaro og Catherine Fogel
11:50: Smag den nye høst! v. Catherine Fogel og Guilio Scatolini
12:30: Buffet med lækre italienske småretter fra Magasins restauranter
Senest kl. 13:30: Slut

Initiativet bag
Arrangementet er et led i en stor informationskampagnen om ekstra jomfru olivenolie, som er sat i værk af UNAPROL, den italienske stat og EU. Olivenolie er et produkt af største betydning for landbruget i hele Sydeuropa, ikke mindst Italien. Og olivenolie gemmer på en lige så spændende fortælling som vin. Der er et hav af mærker, olietyper og smagsretninger, og kvalitetsklassificeringen har, som i vinens verden, sit helt særlige begrebsapparat. Og ligesom vi, da vi fik øje på vinens goder på vores ferierejser sydpå, var tilfredse med at skelne mellem rød- og hvidvin, men i dag i takt med større udbud og nye madvaner har fået smag for vinens mange nuancer, så er vi også ved at udvikle vores smag for olivenolie. Mange madinteresserede er begyndt at vælge olie ikke bare efter madens karakter og sammensætning. Olien får i højere grad selvstændig betydning for madens smag og oplevelsen heraf.

Alt dette vil Guilio Scatolini og Catherine Fogel fortælle mere om, ligesom du vil blive guidet gennem, hvordan man smager og vurderer ekstra jomfru olivenolie. Guilio Scatolini er olivenolieekspert og leder af Unaprols smagspanel. Catherine Fogel er ligeledes uddannet som smagspanel-leder, hun er dommer ved internationale kokkekonkurrencer og eneste danske Maïtre Fromager.

Der vil blive udleveret pressemappe med diverse materialer, tekst og fotos.

Kontakt og tilmelding
Af hensyn til den praktiske planlægning skal tilmelding ske senest den 8. marts til:

Gert Träger, Traeger A/S: 4019 8157 eller Jakob True, Green Seed Nordic ApS: 5352 1170
Mail: info@traeger.dk

Yderligere info
www.condiscelavita.com
www.unaprol.it
www.greenseedgroup.se
www.traeger.dk

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline