Bliv klog på tang – konference om fremtidens fødevarer

Hvornår 30. oktober kl. 9:00 - 16:00
Hvor Dalum Landbrugsskole
Odense
Pris 5 gratis pladser til netværket - ellers 500 kr.
Kontakt Søren Espersen
27357112
tordenhuset@mail.dk

Hvordan udnytter man bedst tang og vilde urter fra de danske farvande? Hvad er potentialet, og hvad er udfordringerne? En række danske fødevarenetværk indkalder nu til endagskonference, der skal sætte fokus på de konkrete fremtidigsudsigter for produktion og anvendelse af dansk tang i fødevareproduktion.

Gennem det seneste år har Småøernes Fødevarenetværk i samarbejde med Bornholms Lag, Syddansk Fødevareklynge og Grønt Center udviklet projektet “Produktion af spiselige tangarter i danske farvande – begyndelsen til et nyt erhverv”. Tangen og de vilde urter har vakt stor interesse som nye råvarer i fødevareindustrien, men har også afsløret en række udfordringer og barrierer, der skal løses før tang og vilde urter for alvor vinder indpas.

Derfor opsummeres tangprojektets resultater med en konference 30. oktober, hvor der er rig mulighed for at diskutere fremtiden for dansk tangproduktion, møde eksperterne fra området og smage på de mange forskellige fødevarer med tang og havurter. Se mere om dansk tangproduktion i denne video fra Europa-Kommisionen og denne video fra Syddansk Fødevareklynge.

Tilmelding
Syddansk Fødevareklynge tilbyder 5 gratis pladser på konferencen til tanginteresserede madkommunikatører fra netværket, der blogger eller skriver til trykte medier. Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet ved at skrive en mail til Søren Espersen på tordenhuset@mail.dk, og fristen for tilmelding er 23. oktober. Se i øvrigt de generelle regler for tilmelding til mad+mediers aktiviteter her.
For andre interesserede koster billetter til konferencen 500 kr., og tilmeldingsadresse og deadline er den samme som for ovenstående billetter.

Hvor og hvornår?
30. oktober 2013
Dalum Landbrugsskole
Odense

Program

9:00 Ankomst og kaffe

9:30 Velkomst og præsentation af program

9:35 Muligheder for kommerciel dyrkning af tang til spisebrug i Danmark
- sukkertang, søsalat, søl, purpurhinde, carageentang.
Ved Annette Bruhn, Aarhus Universitet og Algecenter Grenå.

10:00 Praktiske problemer ved dyrkning af søsalat
Ved Martin Poulsen, Grønt Center, Lolland.

10:15 Indsamling og dyrkning af tang andre steder i Danmark
Omø og Agersø.
Ved Claus Falconi, Gemba Seafood Consulting.

10:30 Kaffe og sideløbende debat
Hvordan kommercialiserer vi produktion, indsamling og udnyttelse af fiskernes bifangster? Hvordan får vi økonomi i en dansk tangproduktion?

11:00 Industriel tangproduktion i Rusland. Produkter og forarbejdningsanlæg
Vagn Hansen, Cabin Plant.

11:15 Tørring og forarbejdning af tang
Hvordan kommercialiserer vi tang ved at udvikle halvfabrikata, der kan indgå i høj-værdiprodukter inden for fødevarer? Præsentation af resultaterne fra Grønt Centers tangforsøg. Signe Folke, Grønt Center.

11:45 Tangen i mit køkken
Små snacks og præsentation af tangprodukter på hylden – og de produkter, der er på vej.
Ved Anne Moloney, Fejø, og Bjarne Ottesen, Endelave.

12:15–13:15 Frokost
– gerne med tang på menuen.

13:15 Tang i Vin = Tangvin
Ved vinbonde Svend Aage Hansen, Aarø Vingård og Signe Værbak, Agrotech.

13:30 Tang i øl og brød
Ved Ole Hertz, LAG Bornholm og Tangprojektet.

13:45 Tang og urter som mulighed for små øerne
Ved Bjarne Ottesen, Endelave.

14:00 Tang på den nordiske restaurationsmenu
Ved Jakob Gaard Nielsen, SticksNSushi.

14:15 Tang hos fiskehandleren
Resultatet af markedsføringskampagnen. Hvad skal der til for at vi kommer videre?
Ved Nanna Kammersgaard, Danmarks Fiskehandlere.

14:30 Regler for dyrkning og anvendelse af tang: Hvad må vi? Hvad skal vi?
Ved Helle Eriksen, Fødevarestyrelsen.

14:45 Muligheder for videreudvikling af fødevarer med tang
Samarbejdsmuligheder og finansiering. Videnkuponer, GUDP m.fl.
Ved Signe Værbak, Agrotech.

15:00-15:15 Kaffe

15:15 Gastro-Turisme
Tangen og de vilde urter sætter de små naturnære fødevareproducenter på Danmarkskortet.
Ved Søren Espersen, Tangprojektet.

15:45 Afslutningsdebat. Hvem er med i det videre forløb?
Oplæg ved Kai Winther, Væksthus Syd.

For yderligere information kontakt
Søren Espersen
27 35 71 12
tordenhuset@mail.dk

Opslaget i mad+mediers aktivitetskalender er betalt af Syddansk Fødevareklynge.

 

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline