Havnens Høstfest

Havnens Høstfest
Hvornår 25. maj kl. 13:00 - 21:30
Hvor Islands Brygge ved Kulturhuset
Pris 460 kr.
Kontakt Tobias Perquin
51902122
tobias@maritimenyttehaver.dk

Foreningen Maritime Nyttehaver inviterer til borgermøde, smagninger og høstfest på Islands Brygge lørdag den 25. maj fra kl. 13. Det er gratis at deltage i dagens aktiviteter, og aftenens bespisning på 16 retter inkl. økovin står i 460 kr.

København har en af verdens reneste storbyhavne, og der bliver talt mere og mere, højere og højere om at bruge vandet i havnen til at producere fisk, tang og skaldyr til byens indbyggere. En vision, der vil give international genlyd og underbygge hovedstadens position som en spydspids inden for bæredygtig byudvikling.

Men er udlevelsen af visionen om at høste mad i havnen indenfor rækkevidde? Kommer vi virkelig til at opleve flydende maritime nyttehaver i byen? Med Havnens Høstfest sætter foreningen Maritime Nyttehaver sammen med DIR-dage fokus på visionen.

Tid
13:00-14:00      Borgermøde: Visionen om maritime nyttehaver i København
14:00-17:30      Viden, smageoplevelser og inspiration under åben himmel
18:00-21:30      Høstfest: Middag ved langborde langs kajen

Sted
Islands Brygge (lige syd for Kulturhuset)
Send et fint signal til verden om at du kommer ved at tilmelde dig Havnens Høstfest på Facebook.

Borgermøde
Borgermødet er din mulighed for at høre de fremmeste eksperter i regionen fortælle om, hvordan de ser på mulighederne for at etablere fødevareproduktion i havnen. Kan det overhovedet lade sig gøre? Og hvad er perspektiverne? Du kan i panelet møde:

- Regionsrådsmedlem Lise Rask (Region Hovedstaden)
- Miljø- og teknikborgmester Ayfer Baykal
- Partner i arkitekttegnestuen Effekt Sinus Lynge
- Senior toxikolog i Dansk Hydraulisk Institut (DHI) Helle Boyd
- Specialkonsulent og biolog Claus Falconi, Gemba Seafood
- Jens Kjerulf Petersen, direktør for Dansk Skaldyrs Center (DTU-Aqua)
- Formand for Danmarks Naturfredningsforening København Rune Kjærgaard Lange

Der er fri adgang til borgermødet (og vi giver endda en kop kaffe), men hvis du vil sikre dig en siddeplads, skal du forhåndsreservere ved at sende en mail til koordinator Tobias Perquin.

Smageoplevelser på bryggen
Hele eftermiddagen kan du smage de fisk, skaldyr og tangsorter, der i fremtiden kan komme på tale som målarter for produktion i havnen og se det grej, der skal gøre det muligt. Du kan høre om urban farming bevægelsens skift fra land til vand, og om hvordan vi er begyndt at farme til søs, ligesom vi i mange år har gjort det på landjorden. Anders Selmer fra Fiskebaren fortæller om fremtidens muslinge-eventyr i havnen, danmarksmester i østersåbning Simon Tønsager åbner østers, økokok Jacob Molsen steger multe, de gode tangdyrkere fra Agersø og tangfiskerne fra Omø fortæller om makroalger og giver smagsprøver og meget meget mere. Der er fri adgang til eftermiddagens arrangement – smagsprøver koster en rund 10′er.

Du kan hente invitationen til dagens arrangementer her.

Middag på kajen
Om aftenen tager vi for alvor forskud på de gastronomiske glæder ved at kunne høste mad direkte fra havnen. Råvarerne multe, muslinger og tang udforskes gennem 16 retter store og små, tilberedt af økologisk kok Jacob Molsen fra Landkøkkenet. Menuen er inklusiv naturvin fra Rosforth&Rosforth.

Aftenens menu

- Fiskesuppe på multe, urter og musling med rouille og crouton
- Dampede muslinger med ramsløg & Fynsk Forår
- Friterede muslinger med tang-aioli
- Ceviche af multe med lime, bladselleri, koriander & mild chili serveret i træbåd
- Rimmet multe med skovsyre og ny spinat
- Grillet multe på spyd med nye løg & portobello svampe
- Varmrøget multe med mandler & citronolie
- Sukkertangssalat med tamariristede kerner
- Friteret blæretang a la Pakora
- Små nye kartofler ristet i olivenolie med løvstikke & timian
- Grillede grønne og hvide asparges med grøn mojosauce
- Muslingecreme med purløg
- Køkkenhavesalat med blomster, krydderurter & høvlet Vesterhavsost
- Spidskålssalat med Kalamataoliven, gedefeta estragon & tang
- Koldhævet surdejsbrød af gamle hvedesorter med tang og urter
- Rabarbertrifli med ægte makroner, creme, portvin & flødeskum

Billet til aftenens skønne middag kan indløses på Billetto.

Foreningen Maritime Nyttehaver
c/o Konvers
Frederiksberg Runddel 3B
DK-2000 Frederiksberg
Web: maritimenyttehaver.dk
Facebook: facebook.com/maritimenyttehaver
Koordinator: tobias@maritimenyttehaver.dk
Tel. 5190 2122

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline