Kom med til finalen i Danmarks Bedste Smørrebrød

DM i smørrebrød
Hvornår 1. september 2013 kl. 11:30
Hvor Restaurant Søren K
Den Sorte Diamant
1221 København
Pris Gratis + tilmelding ikke nødvendig
Kontakt Gro Ammendrup Ladiges
+45 25 17 03 85
gla@hrs.dk

Hvem kan lave Danmarks Bedste Smørrebrød? Kom med til finalen på Restaurant Søren K søndag den 1. september i København og se, hvem der løber med førstepræmien på 40.000 kr. fra Tuborgfonden.

Det er ved at være sandhedens time i Hotel- og Restaurantskolens jagt på Danmarks allerbedste smørrebrød anno 2013. Efter en vellykket semifinale i Aarhus i juni, lægger Grøften i Tivoli køkken til den sjællandske semifinale den 24. august, hvorefter finalisterne mødes til årets finale på Restaurant Søren K den 1. september.

Spisebilletterne er for længst udsolgt, men hvis du er interesseret i at overvære Danmarks Bedste Smørrebrød, kan du anmode om at blive en af de 10 deltagere i mad+medier, som får en fribillet til Aaamanns Smørrebrødværksted, som foregår i umiddelbar forbindelse med konkurrencen. Læs mere om Aamanns arrangement her.

Hvornår?
Finalisterne går i gang med at tilberede smørrebrødene til dommerpanelet og de spisende gæster fra klokken 11.30. Omkring klokken 14.30 bliver Danmarks bedste smørrebrød kåret!

Hvem stiller op?
Konkurrencen er for teams af to personer. Den ene person skal være faglært og den anden skal være elev (dvs. gå på hovedforløbet inden for linjen ‘Mad til mennesker’. Listen af finalister er klar efter semifinalen den 24. august.

Hvad vinder de dygtigste?
Vinderne får en præmie på 40.000 kroner sponseret af Tuborgfonden, 2. pladsen får 10.000 kroner sponseret af 3F og 3. pladsen får 5.000 kroner sponseret af Hotel- og Restaurantskolens egen smørrebrødsuddannelsesfond.

Hvad dystes der i?
Deltagerne skal lave fem forskellige stykker af deres eget signatursmørrebrød inden for følgende kategorier:

  • Æg
  • Fiskefilet med garniture
  • Kartoffel
  • Oksespidsbryst
  • Osteret

.
Hvem er dommere?

Der vil til samtlige konkurrencer være en fast dommer, samt lokale fagdommere og madanmeldere. Den faste dommer er Ole Troelsø, der bl.a. er madanmelder på Børsen og smørrebrødsbogsforfatter og -entusiast. Til finalen suppleres Troelsø af kokken Claus Holm fra Sans og Samling og Sundhedsværkstedet; Laila Hyllegård, uddannet smørrebrødsjomfru og underviser på Hotel- og Restaurantskolen; og mad+mediers Rasmus Holmgård, mad- og vinanmelder og -underviser. Gæsterne i restauranten vil også være med til at bedømme maden. Dommernes stemmer vægter 70 % og gæsternes 30 %.

Hvorfor lige smørrebrød?
Fordi smørrebrød er en lækker dansk klassiker, der fortjener vores fokus og hyldest. Vi spiser smørrebrød både til hverdag og til fest. Vi spiser det til frokost, til påske, til jul, til forretningsmøder og til fødselsdage. Smørrebrød er en særlig del af det at spise dansk. Derfor jagter Hotel- og Restaurantskolen nu danmarksmesteren i at lave smørrebrød.

Hvem mon det bliver?
Der er mange knalddygtige smørrebrødsproducenter meldt til konkurrencen, såsom Aamanns, Kählers Spisesalon, Lumskebugten og Hotel Frederiksminde. Få en plads på første række til finalen, og bedøm selv, hvem der bør løbe med titlen. Der bliver nok at se, smage, arbejde med og tygge på, mens landets dygtigste smørrebrødsekvilibrister kæmper om førstepræmien på 40.000 kr. Og hele landets smørrebrødsrespekt i de næste 12 måneder.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline