Hvordan sikrer vi os, at de 10 milliarder mennesker, der meget snart skal deles om vores lille planet, alle sammen kan få nok at spise?
Et spørgsmål, der kun vil blive mere og mere akut i de kommende årtier. Umiddelbart er der to veje at gå: Den industrialiserede og ultra-effektive, og den økologiske, der godt nok producerer mindre mængder mad, men som skåner vort i forvejen hårdt prøvede miljø. Men måske er der også en tredje mulighed.
Interessen for hvor maden kommer fra er (heldigvis) i voldsom fremgang fra både politisk, teknologisk og samfundsmæssigt hold. Og vil man selv blive klogere på ens egen rolle i den globale fødekæden, er ’10 Billion’ en lærerig appetitvækker.
I sin sidste film, Taste the waste, afslørede instruktør Valentin Thurn de enorme mængder mad, der hver dag smides ud. Denne gang tager han skridtet videre, og fokuserer på landbruget – grundlaget for hele verdens madproduktion. Og i en verden, hvor et ud af tre mennesker går sultent i seng hver dag, er der ingen tid at spilde.
Hvor og hvornår?
5. november kl. 17
Vester Vov Vov
7. november 2015 kl. 15
Kvarterhuset
12. november 2015 kl. 16.30
Nordisk Films Palads
15. november 2015 kl. 12
Absalon
Efter filmen 15. november inviterer CPH:DOX og IBYEN til økologisk fællesspisning i Absalon. Her vil den spansk-engelske madkunstner Francisco Gallardo servere og introducere et par kulinariske former for miljømæssigt indlejret vold i grænsefladerne mellem økologier, teknologi og samfund. Læs mere om “The future of eco-eating” her.
Læs mere om filmen her.