Brød & Madfestival på Skærtoft Mølle 2013

Skærtoft Mølle
Hvornår 31. august - 1. september 2013
Hvor Skærtoft Mølle
Skærtoft 4
6440 Augustenborg
Pris Gratis for netværket
Kontakt Hanne Risgaard
74 47 44 80
mail@skaertoft.dk

Skærtoft Mølle slår 31. august og 1. september dørene op for den femte internationale Brød & Madfestival. Festivalen har både fokus på madkultur, holdninger til fremtidens fødevarer og folkelig fest og festivalprogrammet opdateres løbende på Skærtoft Mølles facebookside og hjemmeside.

Brød & Madfestivalen på Skærtoft er i år bygget op over to temaer

  • Smørrebrød – fra håndmadder til højt belagt
  • Madspild – fra dårlig vane til sund fornuft


Festivalen præsenterer herunder
• Møllens Marked – salgstelt med økologiske fødevareproducenter fra begge sider af grænsen
• ”Et sceneshow” om madspild
• ”Kokkekonkurrence med deltagelse fra både Danmark og Tyskland
• ”Skærtoft åben” – brødkonkurrence for alle
• ”Vild gastronomi” – en duel mellem to stjernekokke
• Jespers Kockkerier – ”skolen for den gode smag”
• Udstillingen ”Melets og brødets historie”
• Børneballetten ”Græsstrået”
• ”e Bachhus” brødbagning i træfyret stenovn

Brød & Madfestivalen har i år deltagere fra både ind- og udland – blandt dem den fransk-engelske mesterbager og kok Richard Bertinet, samt stjernekokkene Jens Rittmeyer fra Tyskland og danske Thorsten Schmidt og Jens Peter Kolbeck.

Deltagelse
Netværket har gratis adgang og dem, der kommer til festivalen får samtidig en gratis billet til et bagekursus i 2014 (alt er udsolgt i 2013). Tilmeld dig ved at sende en mail til Hanne Risgaard på mail@skaertoft.dk.

Program for Brød & Madfestival på Skærtoft Mølle 2013

Lørdag den 31. august

Kl. 9.00
Festivalpladsen
Åbner for gæster.

Kl. 10.00
Madkulturens telt
Festivalen åbnes officielt af mesterbager og kok Richard Bertinet, The Bertinet Kitchen, Bath, England.
Møllens marked, Brødværkstedet, ”e Bachhus”, Cafételtet, Naturens telt, ”Jespers Kockkerier”, de øvrige stande på festivalpladsen samt alle børneaktiviteter åbner for salg, servering og leg.
OBS: Programmer for særlige aktiviteter vil være markerede ved de forskellige telte.

Kl. 10.30
Madkulturens telt
”Vild gastronomi” – en duel mellem stjernekokke. Danske Thorsten Schmidt, Århus, og tyske Jens Rittmeyer, Sild, med hjælp fra frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening.

Kl. 13.00
Madkulturens telt
Kokkekonkurrencen ”Smørrebrød i nye klæder” v. kokkeelever fra EUC Syd, EUC Vest og Hannah Arendt Schule. Præsentation: Thorsten Schmidt, Malling & Schmidt, Århus. Dommere: Richard Bertinet, Bath, England; Oliver Firla, Slesvig; Jens Rittmeyer, Sild; Jens Peter Kolbeck, Graasten.

Kl. 14.45
Mølleriet på Skærtoft
Rundvisning (begrænset antal deltagere).

Kl. 15.30
Madkulturens telt
”Franskmand på slap line” - om det gode brød v. mesterbageren Richard Bertinet, The Bertinet Kitchen, Bath.

Kl. 16.15
På marken bag Madkulturens telt
Festivalens traditionsrige fåreopvisning v. Anne Mette Guld og hendes hunde.

Kl. 17.00
Festivalpladsen
Pladsen lukker for publikum.

Søndag den 1. september

Kl. 9.00
Festivalpladsen
Åbner for adgang for gæster.

Kl. 10.00
Festivalpladsen
Møllens marked, Brødværkstedet, ”e Bachhus”, Cafételtet, Naturens telt, ”Jespers Kockkerier”, de øvrige stande på festivalpladsen samt alle børneaktiviteter åbner for salg, servering og leg. OBS: Programmer for særlige aktiviteter vil være markerede ved de forskellige telte.

Mølleriet på Skærtoft
Rundvisning (begrænset antal deltagere).

Kl. 10.30
Madkulturens telt
”Nyd dit brød – og spis hver en krumme” v. Richard Bertinet og Marie-Louise Risgaard.

Kl. 11.30
Madkulturens telt
”Skærtoft åben”. Konkurrencen for alle over temaet: ”brødet under pålægget”. Præsentation af de deltagende brød.

Kl. 12.00
Madkulturens telt
”Smørrebrødets historie” v. museumsinspektør Anne Marie Overgaard, Højer Mølle.

Kl. 12.30
Madkulturens telt
Finale i konkurrencen ”Skærtoft åben”. Dommere: Richard Bertinet, Bath, England, Anne Marie Overgaard, Højer Mølle og Marie-Louise Risgaard, Skærtoft Mølle.

Kl. 14.00
Madkulturens telt
”Madspild – fra dårlig vane til sund fornuft”
Et show om at ændre holdning, v. kok Kim Schytt, firmaet Bent Brandt; Thomas Roland, COOP Danmark; direktør Niels Sørensen, Scandic Hotellerne.

Kl. 15.15
På plænen ved Madkulturens telt
”Græsstrået”. Ballet m. børnedanserne fra Det Sønderjyske Balletakademi.

Kl. 15.30
Madkulturens telt
Koncert med trio-PLUS v. Kaja Andersen, Bjørn Egeskjold og Henrik Svane.

Kl. 16.15
På marken bag Madkulturens telt
Festivalens traditionsrige fåreopvisning v. Anne Mette Guld og hendes hunde.

Kl. 17.00
Festivalpladsen
Brød & Mad Festivalen 2013 lukker.

BRØD & MADFESTIVALEN 2013 bliver til i tæt og frugtbart samarbejde med EUC Syds kokke- og bageruddannelse, og med deltagelse af EUC Vest, Hannah Arendt Schule i Flensborg, Sønderborg Produktions Højskole, Danmarks Naturfredningsforening, Gourmetorganisationen Feinheimisch, Det Sønderjyske Balletakademi, Jakobs Brass Band, trio-PLUS, samt – og ikke mindst – en fantastisk flok af frivillige hjælpere, medarbejdere og økologiske udstillere fra nord og syd for grænsen.

Desuden støttes festivalen på Skærtoft Mølle med præmier fra Bella Italia, Sønderborg; Benniksgård Hotel, Rinkenæs; Dyvig Badehotel, Nordborg; Fakkelgården, Kollund, ”Trillen” smørrebrødsrestaurant på Hotel Baltic, Høruphav; Restaurant Bind, Sønderhav; Hotel Scandic, Sønderborg; Kvickly Sønderborg.

Denne aktivitet har Syddansk Fødevareklynge betalt for at få bragt på madmedier.dk

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline