AKTIVITET: Tag med på en ostegastronomisk opdagelsesrejse gennem Danmark

Ost & Ko - photo Martin Kaufmann
Hvornår 3. november kl. 8:30 - 21:30
Hvor Ingerslevsgade overfor DGI-byen i København

Food Contest
Messecenter Herning
Vardevej 1
7400 Herning
Pris Gratis - tilmelding nødvendig
Kontakt Marie Sainabou Jeng
marie@mariejeng.com

Tag med kampagnen Ost & ko og andre gæve madkommunikatører på en ostegastronomiske opdagelsesrejse gennem Danmark 3. november med destinationen Food Contest i Messecenter Herning. Netværket har fået lov til at invitere to osteglade madkommunikatører, som gerne vil blive klogere på ost. 

Kampagnen Ost & ko, som har til formål at styrke ostekulturen i bl.a. Danmark, inviterer to osteglade madkommunikatører fra netværket på pressetur til Food Contest i Messecenter Herning. Programmet byder på en stribe spændende aktiviteter, som gerne skulle give dig nye historier og vinkler og inspiration til dit arbejde. Giv programmet et kig, og tilmeld dig hurtigst muligt og senest tirsdag 20. oktober. Tilmelding er efter først til mølle-princippet.

Hvor og hvornår?
3. november kl. 8.30-21.30
Afgang fra Ingerslevsgade overfor DGI-byen i København kl. 8.30 (der er kaffe på kanden fra kl. 8.00)
Ankomst til DGI-byen i København ca. kl. 21.30

Food Contest
Messecenter Herning
Vardevej 1
7400 Herning

PROGRAM

08.00   Morgen – kaffe på kanden

08.30   Afgang med bus fra Ingerslevsgade overfor DGI-byen i København

09.30   Fra yver til ost
Stop ved Mannerup Gård, hvor vi møder ostens spæde start ved gårdens malkekøer. Vi malker koen, ryster vores egen smør og nyder en morgenbolle med et udvalg af klassiske gule, danske morgenoste med et glas æblejuice af årets høst og (endnu) en kop kaffe.

12.00   Moderne dansk osteproduktion op Nørup Mejeri
Direktør og mejerist Jens Riis Beierholm Poulsen viser os rundt på mejeriet, der producerer et bredt udvalg af klassiske gule oste.

12.45 Frokost på bussen. Ostemadder og modeøl
On the road again, men nu med en lækker frokost-transportable og et udvalg af gode danske øl.

14.00   Food Contest 2015
Ankomst til Messecenter Herning med velkomst ved udstillingens formand.

14.10   Ostenyt – produktnyheder og vindere af årets Gourmetpris
Udstillingens formand Søren Jensen præsenterer årets mest interessante produktnyheder indenfor ost, og vi smager vinderne af Gourmetprisens fire kategorier.

14.30   Ostesprog 1.01 – sådan smager osten
Sensoriker Lisbeth Ankersen guider os gennem ostens mange smagsnuancer og lærer os, hvordan vi registrerer og beskriver ostenes udtryk.

15.00   Fri osteleg eller tre aktuelle historier: proteinkrystaller, høost og råmælk
Brug en times tid på at snuse dine egne historier op blandt Food Contests udstillere og produkter, eller følg med gruppen rundt til tre mejerister, der fortæller om nogle af tidens hotteste osteemner.

15.10   “Knas og krystaller – Nordens parmesan” ved Thise Mejeri
De danske faste modne oste som Vesterhavsosten, Havgus, Thybo og Them Krystal er tidens mest populære oste på de danske restauranter pga. deres umamiintensitet, sødme og aromatiske dybde. Og de ældste har endda lækkert knasende aminosyrer til at kontrastere ostemassens fede mundfornemmelse. Hvordan laves de faste modnede oste? Skal der en særlig teknik til at fremelske umamien? Eller krystallerne? Hvad bliver det næste i genren? En decideret hård og flere år gammel ost a la parmesan, måske?

15.30   “Høost – nej, der er ikke hø i osten” ved Naturmælk
Naturmælk har stor succes med den faste Høost, som er fremstillet af mælk fra køer, der ikke får ensilage, men tørret græs og urter som grøntfoder vinteren igennem. Det giver mælken nogle særlige mejeritekniske egenskaber på molekylært niveau, som genererer nye smagsudtryk. Måske ser vi de første skridt til en helt ny ostetype?

15.50   “Råmælkost – er der forbudt eller ej?” ved Arla
Dette efterår vender den navnkundige ost Råhinge tilbage til markedet. Arla Unika har arbejdet i årevis på et hygiejneprogram, der tillader produktion af ost på basis af råmælk (ubehandlet mælk). Hvorfor? Hvad er det specielle ved ost af upasteuriseret mælk. Og hvorfor er det så svært at få lov til at producere råmælksost i Danmark, hvor vi ellers er gode til hygiejne, når det er tilladt i fjerne spanske bjergegne?

16.15   “Blåt og sødt” ved Mads Jordansen fra Winelab
Er det rigtigt, at blåskimmelost kræver sødme i glasset? Hvorfor? Vi sætter tænderne i et udvalg af blåskimlede lækkerbiskener og skyller dem ned med nogle søde drikkevarer og Mads’ forklaringer på de to intense elementers samspil.

17.00   Bushygge (officiel ostepause)
Vi går om bord på bussen og vender næsen mod København, mens vi frisker smagsløgene op med en iskold g+t.

19.00   Mmoks goes Monarch – ægte fynsk rastepladsgastronomi
Gutterne fra Odenses labre restaurant Mmoks står for aftensmaden, som vi stopper og spiser lige syd for Odense, inden dagens sidste seje træk mod hovedstaden.

21.30 Ankomst DGI-byen, København
Regn med 21.30, men bær over med os, hvis det bliver en halv time senere.

Tilmedling og mere info
Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet og senest tirsdag 20. oktober. Har du praktiske spørgsmål til dagen, så kontakt projektleder, Dorte Gjerrild, på dorte@ostogko.dk.  Yderligere information om Ost & ko samt pressemateriale finder du på ostogko.dk. Ellers kontakt presseansvarlig, Marie Sainabou Jeng, på marie@mariejeng.com.

Er du fra Fyn eller Jylland?
Du kan sagtens slutte dig til forskellige steder i landet. Skriv til Dorte, hvis du ønsker det.

Indlægget på madmedier.dk er betalt af Ost & ko.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline