AKTIVITET: Tag med på symposium om de nye nordiske køkkener

FullSizeRender
Hvornår 19. juni kl. 10:00-19:00 - 20. juni 2015 kl. 10:00-19:00
Hvor Multisalen
Københavns Universitet (KUA)
Njalsgade 128
2300 Købrnhavn S
Pris 1000 Kr. inkl. moms Køb billet her
Kontakt Jonatan Leer
jonle@edu.au.dk

Tag med på symposium 19.-20. juni i København om de nye nordiske køkkener med workshops, internationale og danske talere, debat og madperformances. Få et blik udefra på de nye nordiske køkkener, oplev det gastroeksperimentale Nordic Food Lab, hør musik spillet på rugbrød, få kritiske perspektiver på nynordiskhed, kom med antropologen på besøg i Madeleines madteater og lær at lave færøske miniaturesmørrebrød. 

Gennem de seneste årtier har vi været vidne til en række manifestationer af forskellige nordiske køkkener i Norden. Det mest fremtrædende eksempel herpå er det såkaldte Ny Nordisk Køkken, men vi finder lignende tendenser i den fornyede interesse for den islandske thorrablot-tradition og fremkomsten af en hel subkultur af lokale produkter (bryggerier, traditionel udnyttelse af salt, honningproducenter m.m. ) på tværs Skandinavien. Denne udvikling bør ses i lyset af globaliseringen af Nordisk madkultur i den sidste del af det 20. århundrede som en tilbagevenden til den nordiske terroir og nordisk smag samt en “tabt” nordisk identitet.

I Fluid States – Solid Tastes undersøges de måder, hvorpå identitet, mad og territorialitet bliver rekonstrueret, forhandlet og udført i de mange manifestationer af de nye bølger af nordisk madlavning gennem madperformances, kritiske diskussioner og mad-workshops.

Hvor og hvornår?
19. og 20. juni 2015 kl. 10-19

Multisalen
Københavns Universitet (KUA)
Njalsgade 128
2300 Købrnhavn S

Hvad kan jeg opleve?
Du kan møde spændende og kompetente foredragsholdere fra ind- og udland herunder anerkendte foredrag, smagninger, debatter, workshops og madperformances.

Josh Abrams, Associate Professor of performance studies, Roehampton University London, will give us a key note lecture on the new Nordic cusine as performative practice based on his fieldwork in Noma and other culinary sites in Copenhagen.

Nordic Food Lab, a non-profit, open-source organisation that investigates food diversity and deliciousness, will present and let us taste their exploration between science and sensation.

Nathalie Doonen, Canadian artist and scholar, will present her storytelling project Manifest Cloudberry Dreams on taste and tales of the cloudberry.

Shannon Werle, American artist and scholar, will present her installation Breadtone; an exploration of the sound of Nordic bread.

Carmen Wong, conceptual food artist and researcher, will use the Danish dish Øllebrød to create an edible artistic in(ter)vention.

Anthropologist Bodil Just Christensen and performance design researcher Sara Strandvad will present their work on the Danish food theatre: Madeleine’s Madteater.

Bree Hadley, Australian performance scholar, will present her research on politicised performance of food and other domestic commodities in public space.

Contributors to a theme issue of Social Kritik on new Nordic cuisine, Rikke AndreassenAnders Riel Müller and Jonatan Leer, will present various political and identity perspectives on food and Nordicness in contemporary culture.

Taste of Faroe Islands, in a food workshop, food entrepreneur Jonas Stejn Klotz, will engage the audience in making innovative miniature Smørrebrød, Danish open sandwiches, based on the flavors of the his native Faroe Island cuisine.

Se det fulde program for Fluid States – Solid Tastes her.

Hvordan kommer jeg med?
Det koster 1000 kr. inkl. moms at deltage i symposiet og du tilmelder dig via linket her. Arrangementet er en del af den nordiske festival Fluid States North. Tilmelding til symposiet giver adgang til hele Fluid States North 18.-21. juni 2015.

Spørgsmål og mere information
Kontakt

Jonatan Leer
Postdoc (Ph.d. – Mag.art.)
jonle@edu.au.dk

plakat_WEB_05_05 kopi

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline