AKTIVITET: Seminar om vinens sprog + smagning

Tal ordentligt - om vinen
Hvornår 19. november 2013 kl. 09:30-12:00
Hvor Hotel- og Restaurantskolen
Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Pris Gratis Tilmeld dig her
Kontakt Pia Fink-Jensen
33 86 22 00
pfj@hrs.dk

Tal ordentligt! – om vinen. Vinsmagning og seminar om vinsprogets svære kunst for vinkommunikatører, tjenere og sommelierer. Arrangeret af Hotel og Restaurantskolen i København, Sopexa og mad+medier.

Formidlingen om smagsudtrykket og alle de andre dele af en vins kvalitet og oplevelsen af dem er en af de største faglige udfordringer for kommunikatører både på restauranter og i medierne. Hvad siger man til gæsten for at sikre, at hun bliver lykkelig for sit vinvalg, og hvordan videreformidler man sin egen – skønne eller rædselsfulde – oplevelse af en vin til én, der ikke selv har smagt den?

Historisk har vinsproget været forbeholdt en lille elite af mennesker, men i dag er vin for alle, og vi, der kommunikerer om emnet, skal gøre det, så alle kan forstå, hvad vi siger, skriver, filmer, fotograferer og på anden vis serverer for vores modtagere. Mange vinnydere har meget få forudsætninger for at at forstå det etablerede fagsprog, så hvordan får vi dem til at føle sig inkluderet?

Hvordan lukker vi dem effektivt ind i vinvarmen uden at tabe præcisionen i beskrivelserne? Hvordan gør vi det komplekse enkelt og tilgængeligt?

Det undersøger vi med en formiddags seminar og smagning, hvor du kan høre et par bud på forenklingens kunst med fokus på vinformidling. Der er oplæg ved vinkommunikatørerne Malene Smidt Hertz, Linn Grubbström, Rasmus Amdi Larsen og Rasmus Holmgård og en workshop-vinsmagning, der måske kan beskrives med enklere midler, end du tror.

Dagens program ser sådan her ud
09.00-09.30 Ankomst i auditoriet på HRS, kaffe og morgenbrød
09.30-09.45 Susanne Mortensen fra HRS og Rasmus Holmgård fra mad+medier byder velkommen og introducerer dagens tema
09.45-10.45 Malene Smidt Hertz afvikler workshop om “De fire stilarter” og forenklet vinformidling + vinsmagning
10.45-11.05 Linn Grubbström, vinder af Roadtrip med stil: Tanker om vinkommunikation fra en ikke-fagspecialiseret journalist
11.05-11.25 Rasmus Amdi Larsen, sommelier, fortæller om det vigtige i en enkel, direkte og let forståelig kommunikation i restauranten og om netværket vin+medier for vinkommunikatører (undernetværk til mad+medier)
11.25-11.30 Susanne Mortensen og Rasmus Holmgård fortæller om kommende kommunikationsevents på HRS (i januar og marts) og runder af

Tilmelding
Arrangementet er gratis, og du kan tilmelde dig lige her (vær ops på mad+mediers generelle regler for deltagelse).

Indlægget er betalt af Hotel- og Restaurantskolen.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline