AKTIVITET: Maddebatter og -events til Folkemødet 2015 på Bornholm

Arla_Okodag_83
Hvornår 11. juni - 14. juni 2015
Hvor Allinge, Bornholm
Pris Gratis
Kontakt ​Bornholms Regionskommune, Sekretariatet for Folkemødet
56 92 13 08
folkemoedet@brk.dk

Det er med at kridte klovene, for deltager du på Folkemødet på Bornholm i denne uge, så er der en gigantisk frodig græsmark af spændende maddebatter og -events, at gumle dig igennem. Vi har samlet en liste over nogle af de mange events. Vi deltager desværre ikke selv, men der er god chance for at møde flere fra netværket. God debatlyst!

Torsdag 11. juni

Mads og sundhedspanelet
Vær med når hele Danmarks radiovært Mads Steffensen med et panel af førende menings-, mad- og sundhedseksperter tager fat på danskernes sundhedsdilemmaer. I panelet sidder direktør ved Københavns Madhus Anne Birgitte Agger, kontorchef på DTU Fødevareinstituttet Gitte Gross, madsociolog ved Metropol Jon Fuglsang og radio og tv-vært på DR Peter Falktoft.
Kl. 16.00-16.45, Arla, Danchells Anlæg, A24.

Maddannelse i skolen
Helle Brønnum Carlsen fortæller, hvorfor madkundskab er centralt for børns dannelsesrejse.
Kl. 17.30-18.00, Smag & Lær, Danchells Anlæg, A23. 

Skal nydelse være skamfuldt og syndigt?
Hvordan får vi fokus på smag og nydelse, også i hverdagen? Hvordan bryder vi kurven med det voksende danske taljemål og de mange livsstilssygdomme? Hvilke krav stiller det til fødevarerne? Mød direktør i Madkulturen Judith Kyst, forskningschef på Herlev Hospital Christian Bitz, administrerende direktør i Hjerteforeningen Kim Høgh og administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup.
Kl. 17.30-18.00, Landbrug & Fødevarer, Allinge Røgeri/Bibliotek, F1.

Fredag 12. juni

Hvem har ansvaret for, at børn og unge kommer til gryderne?
Deltag i dialogen hos Smag & Lær.
Kl. 9.00-10.00, Smag & Lær, Danchells Anlæg, A23. 

Brunch Battle – Hvordan vi sikrer samfundets udsatte bedre mad?
Joachim Olsen (LA) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) battler med værestederne Reden og SydhavnsCompagniet om at lave den bedste brunch. Undervejs spørges: Hvordan vi sikrer samfundets udsatte bedre mad?
Kl. 10.00-11.00, Landbrug & Fødevarer, Allinge Røgeri / Bibliotek, F1.

Kan mindre madspild få Danmark på verdenskortet?
Danmark er i udlandet kendt som foregangsland, når det kommer til grønne løsninger, der både reducerer udledning af CO2 og nedbringer spild. Men hvor dygtige er vi egentligt, når vi årligt smider 700.000 ton mad ud? Debat med bl.a. John Wagner, Selina Juul, Torben Rosenstock og Signe Wenneberg.
Kl. 13.00-14.00, Turismeministeriet, Nordlandspladsen, B9.

Politikere og eksperter dyster i sortering af affald
Dansk Affaldsforening inviterer folketingspolitikere og eksperter til affaldsstafet, hvor der dystes i affaldssortering. Bagefter er der debat om affald og ressourcer. Mød bl.a. livsstilsekspert Christine Feldthaus og folketingspolitikerne Steen Gade, Henrik Høegh, Lone Loklindt og Daniel Rugholm.
Kl. 15.00-16.00, Affald som ressource (DAKOFA m.fl.) – Danchells Anlæg, A28.

Smagskaravanen: Jamsession om smag, sensorik og gastrofysik
Oplev en jamsession om smag, sensorik og gastrofysik ved Smagskaravanen sammen med Nordic Food Labs team af kokke, sensorikere og gastrofysikere.
Kl. 17.30-19.00, Smag & Lær, Danchells Anlæg, A23.

Lørdag 13. juni

Spis med Suhrs Højskole
Suhrs Højskole serverer Folkemødets lækreste gourmethotdog tilberedt med lokale råvarer fra Bornholm. Hotdoggen består af hjemmebagt brød på spelt og hvedemel, lammepølser på lam fra Bornholm, sennep, hjemmelavet rabarberketchup med lakrids og er pyntet med friske urter samlet på Bornholm. Fra kl. 8-11 serveres der også øllebrød.
Kl. 8.00-20.00, Højskolernes telt, Danchelsanlæg.

Vor tids megatrend: sundhed før, nu og i fremtiden
Sundhed er en af tidens megatrends og er for mange danskere blevet en primær markør på det gode liv. Lyt med, når fremtidsforsker Marianne Levinsen sammen med panel af sundhedseksperter tager pulsen på de største sundhedstendenser før, nu og i fremtiden. I panelet sidder formand for Kost-og ernæringsforbundet Ghita Parry, forebyggelseschef i Hjerteforeningen Morten Ørsted Rasmussen og forskningsprogramleder ved USCJ Kathrine Krageskov Eriksen.
Kl. 14.45-15.30, Arla, Danchells Anlæg, A24.

Mine bedste og mine værste smagsoplevelser
Tal med om smag og smagsoplevelser (både de fantastiske og de grusomme) i selskab med madkulturforsker Jonatan Leer, forfatter Kristian Ditlev Jensen og produktudvikler i Nordic Food Lab, Jonas Astrup Pedersen.
Kl. 16.00-17.00, Smag & Lær, Danchells Anlæg, A23.

Smagskaravanen: Test dit smagsmod
Komuler, andetunger, vandmænd og torskemaver. Så er der smagsoplevelser for de modige. Kom og få dit smagsmod testet, når kokke, forskere og gastrofysikere giver den gas.
Kl. 17.30-19.00, Smag & Lær, Danchells Anlæg, A23.

Søndag 14. juni

Smagskaravanen på Bornholm
Smag hele Bornholm i både ravioli og i tomat – eller som sol over Gudhjem. Kokkene viser dig håndværket og gastrofysikerne videnskaben, mens du selv smager efter.
Kl. 11.30-14.00, Smag & Lær, Danchells Anlæg, A23. 

Mormormad! Fra rest til ressource
Der er gamle tricks og kreativitet på menuen, når ældre og børn fra Bornholm samles om at lave mormormad med inspiration fra Arlas kokketeam. Sammen sætter de fokus på madspild og viser, hvordan rest kan blive til ressource.
Kl. 11.30-12.45, Arla, Danchells Anlæg, A24.

Se det fulde program for Folkemødet 2015 her. Hvis du kun vil se madrelaterede indslag, skal du blot søge på mad under ”Tema” i ”Flere søgemuligheder”. Du finder et kort over Folkemødet 2015 her. God fornøjelse!

 

 

 

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline