AKTIVITET: Kom med til masterclass og smagning af topvine fra Chile

chile kaktus
Hvornår 15. september 2014 kl. 10:30-17:00
Hvor Langelinie Pavillonen
Langelinie 10
2100 København Ø
Pris Gratis - tilmelding nødvendig Tilmeld dig her
Kontakt Dorte Pontoppidan
33 73 05 04
dorte.pontoppidan@sopexa.com

Wines of Chile og Sopexa inviterer netværket til masterclass og smagning af en række udvalgte topvine fra Chile mandag 15. september. Mød producenterne og blive klogere på nye tiltag i Chiles vinproduktion.

De fleste danskere betragter nok Chile som et forholdsvist nyt vinland, men der har faktist været dyrket vin siden de første spanske erobrerer kom til landet for omkring 450 år siden. Nu har du mulighed for at blive meget klogere på chilensk vin. Arrangementet er med frokostbuffet.

Hvor og hvornår?
Mandag den 15. september 2014
Langelinie Pavillonen
Langelinie 10
2100 København Ø

Eventen er gratis for medlemmer af netværket, men kræver tilmelding. Seneste tilmeldingsfrist er 9. september.

Program
Kl. 10.30-12.00: Master class: Ekstremerne – nord og syd – nye tiltag i Chiles vinproduktion ved René Langdahl Jørgensen
Kl. 12.00-13.00: Buffet for udstillere og gæster
Kl. 12.00-17.00: Præsentation af chilenske vine ved producenterne (se udstillerlisten her)

Tilmelding og mere info
Arrangementet er gratis. Tilmelding foregår online og senest den 9. september 2014. Flere oplysninger kan fås hos:

PR ansvarlig
Dorte Pontoppidan
dorte.pontoppidan@sopexa.com,
tlf. 33 73 05 04

Mere om chilensk vin
De fleste danskere betragter nok Chile som et forholdsvist nyt vinland, men der har faktist været dyrket vin siden de første spanske erobrerer kom til landet for omkring 450 år siden.  De vinstokke, som blev plantet her, skulle vise sig at blive de næsten eneste i verden, der ikke blev angrebet af vinlusen, så i dag kan Chile bryste sig af, at have de oprindelige stokke på egne rødder. Selv om Chile er mest kendt for kraftige, alkoholtunge vine af dem, der handler i supermarkedet, sker der hele tiden nyt, og mange fra vinbranchen betragter Chile som et vinland med stort potentiale på grund af den pionerånd, der hersker blandt producenterne: vinmarker etableres længere oppe af bjergskråningerne, nye druesorter prøves af og der udvides hele tiden mod nord og syd på Chiles 4000 km kyststrækning. Mange spændende vine kommer netop fra disse områder og kan smages på Master class, når ”Det Ekstreme” er temaet.

De chilenske vine er blandt danskernes foretrukne, og selv om Chile er et forholdsvis nyt vinland for danskerne, har producenterne hurtigt fundet de druesorter, som passer til det meget forskellige klima og til danskerne smag: Cabernet Sauvignon er den mest plantede drue blandet de røde, efterfulgt af merlot og caraménère, som bliver betragtet som Chiles nationaldrue. Den stammer oprindeligt fra Bordeaux i Frankrig, men i Chile har den fundet sit helt eget udtryk. Blandt de hvide er Sauvignon Blanc den mest plantede efterfulgt af Chardonnay, men der eksperimenteres meget med koldtklimadruer, som plantes i højden, hvor der er køligere klima. Få et godt indblik i, hvad der rører sig blandt Chiles vinproducenter, når producenterne kommer til København for at præsentere deres vine og fortælle om dem.

horizontal-white kopi
Indlægget på madmedier.dk er betalt af Sopexa.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline