AKTIVITET: Kom med til Årets Vildtret 2016

DSC_0111
Hvornår 6. november 2016 kl. 10-16
Hvor Søholt Gods – Avlsbygningerne
Søholtvej 20
4930 Maribo
Pris Gratis - tilmelding nødvendig
Kontakt Povl Lønberg
28404832
pl@luna.dk

Kom med til Årets Vildtret 6. november på Søholt Gods i Maribo. Dagen omfatter masser af aktiviteter for madinteresserede voksne (og børn), bl.a. workshops, foredrag, anmeldelse af vildtprodukter, smagsprøver og meget mere.

I år er atmosfæren i særklasse autentisk, når kokkekonkurrencen Årets Vildret 2016 løber af stablen for sjette gang. Arrangementet er sat i scene ved det legendariske Søholt Gods’ smukke avlsbygninger på Lolland, hvor vildtet er blevet skudt i dagene forinden og ligger på parade. Lokale råvarer som sukkerroer og rå jerseymælk står parat, når seks af landets dygtigste vildtkokke dyster om æren og de nydelige pengepræmier.

Tid og sted
Søndag 6. november kl. 10-16

Søholt Gods – Avlsbygningerne
Søholtvej 20
4930 Maribo

Se mulighed for transport længere nede.

Program
10.00 Søholt Gods slår dørene op for Årets Vildtret 2016. Jagthornsblæsning og åbningstale.
10.15-11.45 Kokkene går i køkkenet
12-14.15 Foredrag i jagtstuen:

”Jagten i Kunsten” v/ herregårdshistoriker Jesper Munk Andersen
”Jagtselskaber på Lolland” – interview med kogekone Kirsten Keis
”Jagtens betydning i det moderne samfund” v/ jæger Christian Clausen

14.15-15.45 Kokkene afleverer deres retter
16.00 Danmarks bedste vildtkok kåres og præmierne overrækkes.

Publikumsaktiviteter

  • Jægere og naturformidler holder workshop om Sydhavsøernes vildt. Med smagsprøver.
  • Lotteri om at vinde én af retterne fra kokkekonkurrencen. 6 vindere udtrækkes.
  • Jagthornsblæsning og andre aktiviteter relateret til jagt og mad.
  • Dagbladet Børsens madanmelder Ole Troelsø bedømmer lokale vildtprodukter.
  • For børn er der snobrødsbagning, udskæring af roelygter, laserskydebane m.

 

Dommerpanelet
Madanmelder og overdommer Helle Brønnum Carlsen (P1 Morgen, Weekendavisen – overdommer), restauratør Vivi Schou (Restaurant Babette), restauratør Rasmus Munk (Alchemist), Mette Sia Martinussen (1. th., TV2 Madklubben mv.) og Francis Cardenau (LeSommelier, MASH m.fl.).

De prækvalificerede kokke
Mark Veber Bak Hansen, Guldrummet, Aarhus Central Food Marked
Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette
Habbi Khaliqdad, Borupgård, Comwell
Kasper Correll Larsen, Restaurant Uformel
Martin Bjørn Nielsen, Gastronomisk Innovation
Adrien Norwood, Odd Fellow
Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette, Vordingborg
Habbi Khaliqdad, Borupgaard, Comwell
Kasper Correll Larsen, Restaurant Uformel
Mathias Bjørn Nielsen, Gastronomisk Innovation
Adrien Norwood, Old Fellow

Præmierne
1. præmie: 20.000 kr.
2. præmie: 10.000 kr.
3. præmie: 5.000 kr.

Tilmelding og mere information
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og sker efter først til mølle-princippet, hvis du vil med den gratis bus, der afgår fra København H. kl. 7 på dagen. Tilmelding og spørgsmål stiles til Povl Lønberg på pl@luna.dk eller tlf. 28404832.

Følg Årets Vildtret på Facebook.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline