AKTIVITET: Gastronomisk Topmøde i Aalborg

Konkurrencefoto islandsk kok interviews
Hvornår 3. juni - 6. juni 2015
Hvor Flere steder bl.a. Aalborg Kultur- og Kongrescenter og NORDKRAFT
Pris Gratis - tilmelding nødvendig
Kontakt Palle Nielsen
27263030 / 20592580
pn@thermit.dk

mad+medier er inviteret med til Gastronomisk Topmøde i Aalborg. Oplev kokkekonkurrencer, DM i Østersåbning og Champagnesabling, fødevaremarked, udstillinger, workshops og fødevaremessen.

Der venter nogle spændende dage, når Kokke Forening Danmark på vegne af den nordiske forening NKF i år er vært for de nordiske køkkenchefers kongres i Aalborg 3.-6. juni. KF Danmark har udvidet kongressen til at blive en rigtig folkefest med gratis adgang for alle i Aalborg Kongres og Kulturcenter med kokkekonkurrencer på absolut verdensplan med dygtige kokke fra mange lande, fødevaremarked med smagsprøver og udstilling af alt til køkkenet, spændende workshops med mere. Se hele programmet her.

Gastronomisk Topmøde, som er overskriften for hele arrangementet, byder nemlig også på en af de i alt syv semifinaler – den nordeuropæiske – i den verdensomspændende kokkekonkurrence Global Chefs Challenge, hvor finalen holdes Grækenland i 2016. 
Danske Kasper Christensen vandt ungdomskonkurrencen – kaldet Hans Bueschkens Young Chef Challenge – i Stavanger i juli i år.

Vi forventer at kunne samle mange hundrede fagfolk primært fra Norden, men i øvrigt fra hele Nordeuropa. De hvide kokke vil sætte et festligt præg på Aalborg. ”Da vi åbner dørene med gratis adgang for publikum til konkurrencer, konferencer, workshops, fødevaremesse og udstillinger håber vi på et rigtigt stort besøgstal,” fortæller restauratør og kok i Vittrup og Børglum, Uffe Nielsen, som også er præsident for såvel de danske som de nordiske kokke og køkkenchefer.

Det gastronomiske topmøde bliver også konkurrencer for tjenere og kokke på nordisk plan samt lokale danske konkurrencer som for eksempel DM i Østersåbning og Champagnesabling, der i år er flyttet fra Løgstør til Nordkraft i Aalborg. Det foregår torsdag 4. juni kl. 14-18 med åbning af Erling Trillingsgaard og borgmesteren.

Der er tilrettelagt et specielt program for de unge nordiske kokke med besøg hos lokale producenter i Nordjylland og et program for seniorerne, som nyder at mødes for at udveksle mange historier fra dengang, de var køkkenchefer.
Gastronomisk Topmøde i Aalborg sætter fokus på både det nordiske køkken og de nordjyske råvarer samt Danmarks mange dygtige store og små producenter. Derfor bliver det også et møde med Smagen af Danmark.

Dagene byder endvidere på stande med en række spændende udstillere fra Danmark og udlandet.
Blandt samarbejdspartnerne i Gastronomisk Topmøde er Gastro Consulting med Jimmi Petersen som sidder i styregruppen sammen med Uffe Nielsen og Dennis Rafn, FoodCollege Aalborg, VisitAalborg, Silkeborg Tekniske Skole, Agro Tech i Århus, Nordic Foodworks, Det Danske Kokkelandshold samt ThermIT, som sørger for trådløs temperaturovervågning for fødevaresikkerhedens skyld.

Se mere på www.nkf-congress.com

Opslaget er betalt af Gastro Consulting.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline