AKTIVITET: Følg med fra jord til bord 5.-7. juni på Roskilde Dyrskue

ko.bøf
Hvornår 5. juni - 7. juni 2015
Hvor Roskilde Dyrskueplads
Darupvej 19
4000 Roskilde
Pris 40-110 kr. inkl. moms Køb billet her
Kontakt Christina Adler Jensen
42 31 15 36
caj@roskildedyrskue.dk

Følg med fra jord til bord 5.-7. juni på Roskilde Dyrskue, hvor du kan opleve dansk landbrug helt tæt på. Kig med i landmandens værktøjskasse, se resultatet af mange års avlsarbejde med kødkvæget og smag på råvarerne, når de har været i kyndige gastronomiske hænder. 

Turen starter med et kig i landmandens værktøjskasse; den store maskinudstilling, hvor 150 stande præsenterer landmandens nyeste markredskaber. Gå videre til dyreudstillingen, hvor du blandt andet kan opleve 282 malkekvæg samt 302 styks kødkvæg og få indblik i avlsarbejdet, og ved selvsyn konstatere, at en ko ikke bare er en ko. Dette er Roskilde Dyrskues fokus; et skue af dyr og maskiner, essensen af dansk landbrug.

Du kan fortsætte i sporet og ende ved bordet. Med over 40 fødevarerelaterede stande, flere arbejdende madværksteder og mere end 30 madsalgsboder, har Roskilde Dyrskue sørget for, at både den lille og den store sult kan blive stillet, og at gæsternes mad-mod udfordres

Hvor of hvornår?
5.-7. juni 2015

fredag-lørdag kl. 8.00-20.00
søndag kl. 8.00-18.00

Roskilde Dyrskueplads
Darupvej 19
4000 Roskilde

Spisekammeret og Økocamp
I Spisekammeret præsenteres den regionale mad- og fødevarekultur i en stor fødevareudstilling, der også rummer et interaktivt madværksted. I madværkstedet er avlernes råvarer i fokus og udfordringen er at lave hverdagsretter med bare én grøntsag. Sæsonformidlerne har ærmerne fulde af gode ideer og tricks som gæsterne kan nyde godt af, mens de kokkererer. Madværkstedet er i år udviklet i samarbejde med Sæson.dk. og de Danske frugt- og grøntavlere.

Økocamp er Roskilde Dyrskues område for økologi. Også her er der udstilling og information om økologernes arbejde og mange stande, der præsenterer mangfoldigheden i de økologiske fødevarer. Økologien fejrer 25 års fødselsdag og det gør vi også på Økocamp, hvor økobønder fra hele Sjælland mødes på Økocamp til festligheder, som alle kan deltage i. Økocamp har også et interaktivt madværksted, hvor deltagerne kan lave deres egne grillpølser, efter kyndig vejledning. Sammen med Mejnerts Mølle kan gæsterne selv male korn og bage deres eget brød af det.

Uden mad og drikke
Dyrskuets 90.000 gæster kan få stillet sulten overalt på pladsen. Her er alt fra pølsevogne over juicebare, til gastronomiske madkurve. Årets vinder af Local Cooking 2015 og 2014, Elmely Kro, har sammensat en smagfuld madkurv, som gæsterne til årets Roskilde Dyrskue kan bestille hjemmefra, eller købe på pladsen, og spise på en af de mange hyggelige spots rundt omkring på pladsen. Kurven indeholder varmrøget laks fra egen røgeovn, sukkersaltet kyllingebryst fra Bang´s Hønniker med syltede sommerløg og peberrodsmayonnaise, nye kartofler med rygeostcreme og rabarberkage med nye jordbær, og koster 100 kr.

Sommeren starter med Roskilde Dyrskue
Roskilde Dyrskue har fyldt 35 hektarer, svarende til 70 fodboldbaner. Her er masser af dyr; fra de store malkekøer til de små æglæggere. Masser af mad; fra lokale madhånd­værkere til den klassiske pølsevogn. Masser af maskiner; fra mejetærskere til traktortræk. Masser af shows; fra det store hesteshow til de nordiske mesterskaber i træfældning.

Hvor kommer mælken fra? Hvordan får man en kylling ud af et æg? Hvordan ser en rigtig bonderøv ud? Børnene kan selv finde svarene i de mange spændende børneaktiv­iteter, der kombinerer sjov med fakta.
Og måske kan de vok­sne også blive lidt klogere på dansk landbrug, for Roskilde Dyrskue er mødested for land og by.

Se hele programmet her.

Hvordan kommer jeg med?
Dyrskuet er åbent for alle, men kræver billet. Køb din billet her.

Voksen Kr. 110,00
Børn Kr. 40,00 (8 – 14 år). Børn under 8 år er gratis.
Pensionist Kr. 75,00 (alle former for pensionister – men ikke efterlønnere)

Partoutkort Kr. 220,00 (Voksen – gælder alle 3 dage)
Partoutkort Kr. 80,00 (Børn 8 – 14 år, gælder alle 3 dage)

Journalister, der ønsker at akkrediteres til Roskilde Dyrskue bedes sende en mail til Christina Adler Jensen på caj@roskildedyrskue.dk.

Spørgsmål og mere information
Kontakt

Presseansvarlig for Roskilde Dyrskue
Christina Adler Jensen
caj@roskildedyrskue.dk
Tlf. 42 31 15 36

Indlægget på madmedier.dk er betalt af Roskilde Dyrskue.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline