Byg dit eget smørrebrød med Aamanns

aamanns
Hvornår 1. september kl. 12:00 - 16:00
Hvor Restaurant Søren K
Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaards Plads 1
Pris 10 gratis billetter til de hurtige - ellers 150 kr.  Køb billet her
Kontakt Peter Monk
27143549
peter@aamanns.dk

Adam Aamann inviterer d. 1. September 2013 til storslået smørrebrødsværksted under Copenhagen Cooking – årets madfestival i København. Mød Mette Martinussen, Claus Henriksen, Timm Vladimir, Jens Søndergaard og Adam Aamann, og lær at samle smørrebrød, fx tatar af Jerseyokse, Brantevik-sild eller lakrids-rimmet laks.

Årets Smørrebrødskonkurrence
I år vil værkstedet som noget nyt blive afholdt sideløbende med Hotel- og Restaurantskolens storslåede
smørrebrødskonkurrence for professionelle kokke og smørrebrødsjomfruer, der dyster om en klækkelig førstepræmie på 40.000 kr. Deltagere i smørrebrødsværkstedet kan følge konkurrencen fra sidelinjen og overvære prisoverrækkelsen kl.14.30.

Eksklusive billetter til netværket
I samarbejde med Aamanns tilbyder mad+medier 10 gratis billetter til Aamanns Smørrebrødsværksted. Billetten inkluderer entré og tre stykker smørrebrød, og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet. Få fingrene i en billet ved at sende en mail til Peter Monk på peter@aamanns.dk mærket “mad+medier-billet til Aamanns Smørrebrødsværksted”  – der er max. 1 billet per person, og man skal være med i netværket for at deltage.

For andre interesserede udbydes billetter på madbillet.dk til 150,- kr. inkl. entré og tre stykker smørrebrød.

Fremtrædende danske kokke
Værkstedet bliver igen i år besøgt af en række af Danmarks fremtrædende kokke: Claus Henriksen bidrager med sit ultra-regionale Lammefjords-køkken med bl.a. grøntsager, vilde urter og spiselige blomster fra haverne omkring Dragsholm Slot. Både madteater-chefen Mette Martinussen fra 1.th, samt den nyslåede madskole-indehaver og tidligere Masterchefvinder Timm Vladimir stiller op.

Udover smørrebrødsguruen Adam Aamann deltager også Jens Søndergaard fra den hyggelige restaurant Søren K i Den Sorte Diamant. Smørrebrødseksperten og madanmelderen Ole Troelsø, der er aktuel med sin nye bog om smørrebrød, vil desuden bidrage til arrangementet med et foredrag om smørrebrødets kulturelle betydning for Danmark gennem tiden og op til i dag.

Ingen fine fornemmelser i Den Sorte Diamant
Sidste år trak arrangementet fulde huse, da 500 smørrebrøds-entusiaster prøvede kræfter med den hyggelige danske frokost-tradition, og Den Sorte Diamants spektakulære rum lægger igen i år rammer for smørrebrødsdagen. Kokkene står klar ved hver deres stand, hvor gæster under kyndig vejledning og bevæbnet med et udleveret klippekort selv laver det smørrebrød, som kokkene har forberedt.

Mens Vladimir står for en lektion i lakrids-rimmet laks, viser Martinussen os hvordan man rører rillettes af Vesterhavs-fisk og syltede græskar; Aamann afslører hemmeligheden bag sin signaturtatar med æggecreme, og hvis du er silde-aficionado viser svenske Jens Søndergaard, hvordan en ægte svensk Brantevik-sild med saltbagt knoldselleri skal laves. Stemningen er uhøjtidelig og deltagelsen i værkstedet kræver ingen særlige køkkenforudsætninger, men blot en lyst til at få inspiration til at lave godt smørrebrød.

Arrangementet er velegnet til at samle hele familien omkring smørrebrødstraditionen, som Adam Aamann selv beskriver som en væsentlig del af vores danske gastronomiske kulturarv: »Ønsket med arrangementet er at få endnu flere til at se det vidunderlige i vores gastronomiske kulturarv som smørrebrødet jo er, give madinteresserede uanset køkkenfærdigheder inspiration til frokosten derhjemme, og ikke mindst se, hvad der sker, når nogle af landets bedste kokke får rugbrød og smør mellem hænderne«, forklarer Adam Aamann.

Lukket for kommentarer.

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline