Dugfriske facts om Crémant d’Alsace | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Dugfriske facts om Crémant d’Alsace

Crémant d'Alsace
Dugfriske facts om Crémant d’Alsace + 5 grunde til, at du skal drikke Crémant d’Alsace til nytår

5 grunde til, at du skal drikke Crémant d’Alsace til nytår

Den saftige boblevin fra Alsace er en af danskernes favoritter til det moderne skandinaviske køkken og enhver festlig lejlighed i øvrigt. Og ja, den kan også skylle dig effektivt ind i det nye år. Her er 5 grunde til, at Crémant d’Alsace bør være nummer ét på din personlige skumtop, når 14 bliver til 15.

1) Ultimativ friskhed
Hvis nytårsboblen skal være læskende og forfriskende, får du svært ved at finde en, der er det mere end en Crémant d’Alsace. Ingen anden vin på markedet besidder Alsace-crémantens kombination af frugtig friskhed pga. de aromatiske druesorter, dybde og kompleksitet pga. 9 måneders lagring på bærmen, og den delikate legende lethed, som kendetegner regionens stil.

2) Alsace-crémant er danseskum
Der findes boblevine, som er både mere koncentrerede, intense, dybe og kraftfulde, end Alsace-crémanterne er flest. Der findes til gengæld meget få, som kan matche dem i lethed, finesse og imødekommende drikkevenlighed. Crémant d’Alsace er den perfekte dansevin, fordi den stadig fremstår florlet og yndefuld efter midnat. Ligesom dig.

3) Fra sushi til moden ost
Crémant d’Alsace er en af markedets mest versatile vine, når det handler om gastronomisk kontekst. Den friske og lette boble giver plads i smagsbilledet til japansk minimalisme, nynordisk ditto, og kan alligevel med sin saftige syre skære effektivt igennem sødmefulde skaldyrsretter, smørsovsen til torsken og sågar den modne ost til dessert.

4) Value for money
Du kan få mærkebobler, der koster spidsen af en jetjager. Og du kan få discountbobler, der smager bedre, når du holder dig for næsen. De fleste crémanter fra Alsace koster mellem 75 og 125 kr., og de leverer et konsistent højt kvalitetsniveau i et tidssvarende formsprog, som både vinkendere og novicer genkender med det samme.

5) Den perfekte aperitif
Alsace-crémantens signatur er den elegante og fine kulsyrestruktur, der målrettet løfter aromaerne af pære, æble og hvide blomster op af glasset og effektivt stimulerer din appetit. Den er oplagt til rollen som aftenens første glas, mens dronningen skitserer landets tilstand, og du begynder at glæde dig til årets sidste måltid.

Dugfriske facts om Crémant d’Alsace

Stigning i danskernes forbrug af Crémant d’Alsace
Sidste år drak danskerne 300.000 flasker crémant fra Alsace, hvor den AOP-klassificerede boblevin i dag udgør en fjerdedel af regionens samlede produktion. Det er en stigning på 11 % i forhold til 2012, og det gør Danmark til den 5.-største aftager af Crémant d’Alsace, kun overgået af Tyskland, Belgien, Sverige og USA. I alt drak vi sidste år 2,7 millioner flasker vin fra Alsace, der dermed tegner sig for hver 12. flaske fransk vin, vi sætter til livs.

Fordobling af salget på 20 år
Men det er ikke kun danskerne, som oplever en stigende glæde ved crémanten fra Alsace. Salget af crémant er mere end fordoblet igennem de seneste 20 år, nemlig fra 15 millioner flasker i 1993 til 34 millioner flasker i 2013. Samtidig har det samlede salg af vin fra Alsace har været stabilt omkring 150 millioner flasker om året.

Frankrigs mest populære – efter champagne
I Frankrig er Crémant d’Alsace den næstmest populære boblevin efter champagne. En tredjedel af franske forbrugere foretrækker Crémant fra Alsace frem for alle andre AOP-klassificerede mousserende vine. Nummer to efter Crémant d’Alsace er Clairette de Die.

Crémant laves som en champagne
Crémant d’Alsace produceres med en andengæring i flasken, ligesom champagne. Vinen skal lagre mindst 9 måneder på bærmen i flasken og må tidligst udgives til salg 12 måneder efter høsttidspunktet. Størstedelen sælges uden årgang, men vine, der er flaskelagret mindst 24 måneder på bærmen, må gerne påføres en årgang.

Crémant d’Alsace Blanc de Blancs
De mest anvendte druesorter er pinot blanc og auxerrois, men de godt 500 producenter af Crémant d’Alsace må også anvende både riesling, pinot gris og pinot noir til rosécrémant. Chardonnay er ikke tilladt til stille vine i Alsace, men der bliver produceret Crémant d’Alsace Blanc de Blancs på 100 % chardonnay.

Mere info
Læs mere om Crémant d’Alsace på vinsalsace.com. For yderligere information kontakt Dorte Pontoppidan, Sopexa, på Dorte.PONTOPPIDAN@sopexa.com.

Indlægget er betalt af Sopexa

Kommentér indlægget

Din kommentar indsættes når den er godkendt af sitets administrator.
 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline