Smageprogram til “terroir eller storytelling” | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Smageprogram til “terroir eller storytelling”

Alsace
Tre udsøgte grand cru vine fra Alsace og lammekød fra tre lige så udsøgte avlere fra marsken ved Vadehavet i Sydvestjylland er på smagning i det første af mad+mediers to seminarer om “terroir eller storytelling”.

Se hele programmet for begge seminarer her. Seminar 1 med smagning begynder kl. 12.30. Seminar 2 begynder kl. 13.45.

Seminar 1 | kl. 12.30 | “Terroir og oprindelse som parameter for gastronomisk kvalitet”

.
12.30 Velkommen ved mad+medier

12.33 Introduktion til begreberne “oprindelse” og “terroir” og deres relevans i den moderne diskurs om fødevarekvalitet, ved Rasmus Holmgård, vin- og madkommunikatør og stifter af mad+medier

Marsklam
12.40 Lammekød. Smagning af BGB-certificeret lammekød fra tre avlere på den sydvestjyske marsk ved Vadehavet. Hvordan smager kødet anderledes pga. dyrenes græsningsområder? Hvad er der lagt vægt på i certificeringen fra EU? Arbejder avlerne aktivt med at stimulere relationen mellem geografi og smag? Hvordan? Ved kok Preben Madsen, køkkenchef på restaurant Herregårdskælderen, og biolog Lars Buch fra Sydvestjyske Smagsoplevelser. Vi skal smage kød fra:
.

  1. Nørre Hede Lam
  2. Varde Ådal Lam (øko)
  3. Marsklam fra Havervadgård (øko)

.
12.55 Alsace Grand Cru. Smagning af tre udvalgte grand cru-vine fra Alsace som et case-study af fænomenet “terroir”. Hvorfor er geografisk oprindelse afgørende for, hvordan vi taler om kvaliteten af vinene fra Alsace? Vi smager, hvordan det specifikke vækststeds kvalitet udtrykkes i glasset, og diskuterer, hvilken værdi det har for modtageren, og balancerer de sensoriske kvaliteter med de intellektuelt erfarede. Kræver det erfaring med produkttypen at kunne opleve de egenskaber, der berettiger merprisen for en grand cru-klassificeret vin? Stimulerer storytelling vores fornemmelse af velsmag? Ved Rasmus Holmgård. Vi skal smage:
.

  1. Domaine Ostertag Riesling Grand Cru Muenchberg 2012 (forhandles af Vinrosen for ca. 300 kr.)
  2. Domaine Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg 2012 (forhandles af Philipson Wine for ca. 300 kr.)
  3. Albert Boxler Riesling Grand Cru Brand 2012 (forhandles af Bichel Vin for ca. 400 kr.)

.
Du kan stadig nå at få billet via linket her. Deltagelse er gratis.

Seminarerne er finansieret af Madens Skueplads og vinene fra Alsace.

 

Kommentér indlægget

Din kommentar indsættes når den er godkendt af sitets administrator.
 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline