Vildt – undfangelsen af en kogebog | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Vildt – undfangelsen af en kogebog

Krebs & Bille

Den 28. august udkommer kogebogen Vildt med “85 inspirerende opskrifter på hverdagsmad med vildt”, forfattet af Christine Bille Nielsen og Trine Krebs. Læs Trines beskrivelse af undfangelse, barsel og forløsning af et ambitiøst og personligt kogebogsprojekt.

Hvordan undfanges en kogebog? Hvordan forløber produktionsprocessen? Og hvordan sætter man vildt på menuen i danskernes hverdag? I anledning af den nye kogebog Vildt har mad+medier bedt den ene af bogens to forfattere, Trine Krebs, om at berette om vejen fra idé til proces og færdigt produkt. Resultatet blev en 10-punkts-nedtælling, der starter med en idéudveksling i en togkupé i 2010 og to år senere fører forfatterne fra oplevelsesrige jagtture til hektiske skrivedage og til sidst frem til den længeventede udgivelsesdato. Læs med, bliv inspireret og glæd dig til udgivelsen 28. august 2013.

Vildt – sådan kom kogebogen til verden


10.

Februar 2010

“Togturen hjem fra Berlin. Christine Bille og jeg har talt om det længe: Vi vil så gerne skabe fokus på, hvor fantastisk vildt smager, og at det nedlægges i et omfang, så det sagtens kan udgøre dejlig hverdagsmad på familien Danmarks spisebord; Opus siger 30 gram vildt til danskerne om ugen. På togturen skriver vi en liste over 90 hverdagsretter med vildt, som vi gerne vil afprøve.”

9.
17. august 2010

“I midten af august holder vi første møde med holdet bag bogen. Udover Christine Bille og undertegnede, der begge arbejder med madformidling, består bogens team af fotograf Gitte Lotinga, grafiker Christina Weise og stylist Tilde Hurup Hansen. Vi har talt med de vilde kvinder hver for sig, og nu skal de mødes for første gang, tale bogen igennem og finde ud af, om de vil være med. Alle er på, og tænder på det urbane, vilde hverdagsunivers og på den dialog, vi gerne vil skabe. En dialog, der skal handle om dejlig hverdagsmad med vildt og forståelsen for natur, død og jagt.”

8.
01. november 2010
“I en jagthytte i Thy har vi vores første fotoshoot, som også skal bliver det første bogmesseoplæg – og så starter udgivelses-ørkenvandringen, hvor tålmod, strid, god mad, fotos og lange vandringer imellem forlag og bogmesser bringer os tættere på målet. Men hold da op, hvor har vi arbejdet for den forlagskontrakt. Masser af omveje viste en vej, som Bille for længe siden havde banet hos Trine Ravn fra Lindhardt og Ringhof.”

_MG_2849sh

7.
20. september 2012

“I septemer 2012 får vi aftalen på plads med Lindhardt og Ringhof. Trine Ravn tror på, at der er brug for en kogebog til hverdagen med temaet “hurtig mad med vildt” – og den skal være rå, stor, tyk og smuk og have 232 sider. Hold da fast, det går stærkt og vi har fået en begejstret redaktør på holdet. Meget motiverende. Vi skriver under, og går straks i gang med planlægningen af skrivedage og fotoshoots.”

“Vi afprøver, fotograferer, spiser, afprøver, fotograferer, spiser – og skriver opskrifter.”

6.
September 2012 til Januar 2012

“Vi sniger os med på en masse jagter, og det bliver både til trampejagt hos Søren Wiuff, en jagt blandt jægere i Herslev, på Fyn og i Vejlerne, og vores fotograf Gitte tager til Nørlund i Nordjylland for at overvære en krondyrjagt. Alle jagter er store naturoplevelser med dejlige sindige jægere og god tid til samtaler og små, fine jagtudbytter.”

_MG_4124sh

5.
1. december 2012 – 19. marts 2013
“Vi afprøver, fotograferer, spiser, afprøver, fotograferer, spiser – og skriver opskrifter. Efter otte skrivedage og 12 fotodage har vi et sammensurium af 84 gennemprøvede, -fotograferede og testspiste opskrifter. Laaaange dage, ofte 3 i træk. Vi skyder og skriver det hele i Christines Billes lejlighed på Vesterbro; det er hektisk og hyggeligt. Bille er på styling og detaljeskrivning, jeg skaffer vildt og råvarer, og alle koger. Vi koger en prøvemiddag til et hold af gamle, garvede jægere, og da de endda slænger vores vildande-nigiri ned som var det slik, så bliver vi meget rolige og får en god grundfornemmelse i maven. Den kogebog skal nok komme ud i det vilde miljø.”

“Vi koger en prøvemiddag til et hold af gamle, garvede jægere, og da de endda slænger vores vildande-nigiri ned som var det slik, så bliver vi meget rolige og får en god grundfornemmelse i maven. Den kogebog skal nok komme ud i det vilde miljø.”

4.
19. marts 2013 – 15. april 2013
“Vi lægger sidste hånd på manus. Gennem hele processen har vi skrevet ideer og oplæg til kapitler i bogen. Nu skriver vi dem sammen og læser opskrifterne igen og igen. Bogens kapitler hedder nu: “Det smager vildt godt, Vild brug af bogen, Vild udskæring, Vild hverdagsetikette, Vildt godt at vide om jagt, Vilde dilemmaer, Vildt Vildt – sundhed og velsmag, Køb vildt her, De vilde liv, Vildt tilbehør”. Juhuuu, vi har afleveret!”

_MG_2308

3.
12. april 2013 – 26. juni 2013
“Manus kører fem gange frem og tilbage mellem redaktør og forfatter. Samtidig lægges sidste hånd på layout, og vi diskuterer forsider og fotos. Vores vilde venner fra jagtmiljøet får udkast til gennemlæsning, og kommer med gode input og biologiske rettelser.

2.
04. juli 2013
“Så er bogen i trykken…3, 2, 1 TRYK! Det er uigenkaldeligt, snart er der spyttet 5000 eksemplarer ud, som vi håber vil starte gode samtaler om hverdagsmad med vildt overalt i Danmark.”

1.
28. august 2013
“Den store udgivelsesdag, og også dagen for vores event i Dyrehaven. Vi glæder os til at stå på Rådvad Kro, hvor vi inviterer til mad og dialog. Se mere her og køb billetter her.

“Vildt” af Christine Bille Nielsen og Trine Krebs udkommer på Lindhart og Ringhof den 28. august 2013. Holdet bag bogen er madformidlerne Christine Bille Nielsen og Trine Krebs, fotografen Gitte Lotinga, grafikeren Christina Weise og stylisten Tilde Hurup Hansen.

 

Kommentér indlægget

Din kommentar indsættes når den er godkendt af sitets administrator.
 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline