Danmarksmesteren i hverdagsmad er kåret | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Danmarksmesteren i hverdagsmad er kåret

Henover efteråret har konkurrencen DM i Hverdagsmad hyldet den mad, som vi alle spiser fem dage om ugen. Mandag den 12. november blev den bedste hverdagsmad kåret ved en stor finale i hverdagsmadsomgivelser i et supermarked i Roskilde.


Squashspaghetti med øko-oksedeller
løb med prisen som Danmarks bedste hverdagsret og dermed er Julie Karla Ørnbjerg Danmarksmester i hverdagsmad. Begrundelsen fra dommerne lød som følgende: saftige gode kødboller, god smagfuld sovs og god fortolkning af en klassiker.

Der var ti finalister som i Kvickly i Roskilde dystrede om den bedste hverdagsmad. De var blevet udvalgt af over 400 indsendte opskrifter. Danskerne havde derefter udvalgt 50 opskrifter der skulle gå videre i finalen, hvor der var ti af dem, som kæmpede om hæderen som Danmarks bedste hverdagsmad.

Baggrunden for konkurrencen DM i Hverdagsmad er kendt. Vi spiser det samme mad året rundt – unge som gamle. Om det er forår eller vinter, så er der ikke meget variation. Det viser en større undersøgelse som Madkulturen (under Fødevareministeriet) har fået lavet. Derfor dette mesterskab for at få fokus på hverdagsmaden for at give inspiration til bedre hverdagsmad.

For at få stemningen af hverdagsmad har vi valgt at holde finalen i et supermarked – der hvor vi køber vores mad. I mellem rækkerne af fødevarer har vi opstillet ti køkkener hvor vores finalister skal lave deres yndlingsmad ” siger Judith Kyst, fra Madkulturen, der sammen med en lang række hverdagsmadsildsjæle står bag DM i Hverdagsmad. ”Jeg håber, at vi med denne konkurrence får inspireret til en større variation i hverdagen hvor vi alle har travlt og tit ender med den mad som vi kan på rygraden” slutter Judith Kyst.

Læs om baggrunden for konkurrencen på dmhverdagsmad.dk

Hvem stod bag?
DM i Hverdagsmad er sat i verden af en aktionsgruppen bestående af en række madprofessionelle og deres fælles mission om at hylde måltiderne i den danske hverdag. I gruppen fandt man:

Tina Scheftelowitz, kogebogsforfatter
Chanet Deleuran, Spis Bedre og Focus Commitment ApS
Marie Jeng, mad+medier og Marie Jeng ApS
Trine Krebs, Frugtformidlingen
Judith Kyst, Madkulturen

Derudover har hverdagsmadseksperterne spillet en central rolle i konkurrencen. De har lagt et stort stykke arbejde i at kvalitetssikre retterne og støtte deltagerne undervejs. Ekspertholdet bestod af:

Camilla Lawes
Carsten Kyster
Christine Bille
Gitte Heidi Rasmussen
Helle Køngerskov
Janne Bagger
Julie Grothen
Julie Hey
Kim Rasmussen
Kristina Marckmann
Lone Kjær
Lone Landmand
Louise Dandanell
Maria Meldgaard
Marie Melchior
Mette Helbæk
Nada Cay
Nethe Plenge
Pernille Skjødt
Pia Andreasen
Sandra Leigh Draznin
Sten Larsen
Susanne Engelstoft
Tina Scheftelowitz
Trine Hahnemann
Vibeke Lehn

Finalens dommerpanel bestod af direktør Judith Kyst fra Madkulturen, madredaktøren Mette Mølbak fra Alt for Damerne, direktør Sascha Amarasinha fra COOP og køkkenchef Timm Vladimir.

Kommentér indlægget

Din kommentar indsættes når den er godkendt af sitets administrator.
 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline