Lakridsfestival 2012 – det nye sort


Danmarkshistoriens første lakridsfestival finder sted den 11. og 12. februar 2012. mad+medier kan i samarbejde med Lakridsfestival 2012 tilbyde netværket 10 gratis pladser til lakridsblindsmagning og festival både lørdag og søndag. Læs nedenfor, hvordan du kan være med til at kåre festivalens bedste lakrids.

Festivalarrangør Eva Vedel skriver: “Lakrids er det nye sort og den helt store grille. Tag med på en 2-timers rejse gennem smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids med spændende nye smagsvarianter og gå på opdagelse i lakridsuniverset, der bl.a. byder på chokolade, kager og øl med lakrids.”

Er lakrids det nye sort?

“Kan det nu også passe?,” tænkte vi. “Er lakrids virkelig det nye sort?” “Vil lakrids nogen sinde kunne måle sig med chokolade, kaffe, ost, øl og vin på parametre som anvendelighed, kompleksitet og spændende historier?” “Hvad er forskellen på god lakrids og dårlig lakrids, og hvordan beskriver man oplevelsen af begge dele?”

Blindsmagning af lakrids

I et forsøg på at finde svar på ovenstående, afvikler mad+mediers Rasmus Holmgård blindsmagninger af 10 søde og 10 salte lakridser lørdag den 11. februar kl. 11 til 12 og søndag den 12. februar kl. 11 til 12. Rasmus har mange års erfaring med blindsmagning gennem sit arbejde som vinanmelder, og til lejligheden assisteres han af lakridseksperten Kenneth Guldhammer fra virksomheden Scagro.

På smagningerne gennemgår vi først det basale ordforråd til beskrivelse af lakrids’ kvaliteter. Herefter smager vi de 2 x 10 prøver blindt og noterer og vurderer vores oplevelse kvalitativt og kvantitativt. Smageskemaerne indsamles, og efter søndagssmagningen annonceres vinderlakridserne inden for de to kategorier.

Sådan får du en billet

mad+medier råder over 10 billetter til hver blindsmagning, som samtidig giver adgang til festivalseancen fra kl. 12.15 til 14.15 begge dage. Hvis du er blandt de 20 første mad+medier-deltagere, som i kommentarfeltet nedenfor noterer enten “lørdag” eller “søndag” (10 til hver), samt navnet på din yndlingslakrids og den absolut dårligste lakrids, du kan komme i tanke om, har du sikret dig en plads.

Her kan du se det foreløbige, officielle program for lakridsfestivalen.

46 kommentarer

  1. Søndag!
    Min yndlingslakrids er Lakrids no. 4 fra Lakrids by Johan Bülow.
    Den dårligste lakrids er Haribo lakridskringler.

  2. Lørdag :-) Bedste lakrids: Johan B’s ’2′. Dårligste lakrids: engelsk gammeldags stenhård lakrids med kraftig røgsmag.

  3. Mikkel Sander siger:

    Lørdag!
    Min Yndlingslakrids er fennikel, hadelakrids er fiskeshots.

  4. Piskeriset siger:

    Lørdag!
    Bedste lakrids: En islandsk lakrids- og chokoladebar, som desværre ikke kan købes herhjemme. Næstbedste bud bliver derfor en, man kan købe i Irma: Nizza.
    Dårligste lakrids: poletter.

    Ps. Og spændende arrangement – glæder mig til at opleve smagningen :-)

  5. Lars Justesen siger:

    Lørdag! Yndlingslakrids er Johans Nr. 2 – jeg hader lakrids med menthol.. frygteligt :)

  6. Maiken siger:

    Lørdag!
    Bedste lakrids er piratos (det skal være superpiratos)
    Dårligste lakrids: Dem med tre på række i Matadormix – fy.

  7. Søndag :)
    Bedste lakrids: salmiakki
    Hadelakrids: dårlig sød lakrid / blå gajol..

  8. Nethe Plenge siger:

    Lørdag
    Bedste: Blød, stærk salmiaklakrids
    Værste: Lakridschokolader – uha!

  9. Maria Flintholm siger:

    Lørdag!

    Bedste lakrids: Islandske Perlur
    Dårligste lakrids: Paletos fra Haribo

  10. Lasse siger:

    Fuck jeg er træt af mit job :)

    Ingen af dagene
    Bedste: Engelsk lakrids
    Værste: små grå (sorte svin på jysk) efter en flaske, eller dagen efter.

  11. Kirsten Møller Jensen siger:

    Lørdag.
    Den bedste lakrids er finsk saltlakrids. Den dårligste lakrids er pibgvinpoletter

  12. Wow!
    For en totalt lakrids-abe som jeg – så er det da bare om at hapse et par billetter!

    Jeg stemmer for Lørdag!!!
    Og så ææælsker jeg en god Johan Bülow’sk lakrids B – det er en fuldstændig syret kombi med syrlig passionsfrugt og sød lakrids A. Kan det blive bedre end at denne dåse også kombinerer mine initialer i sit indhold?

    Den værste lakrids jeg har smagt, er de der forfærdelige lakridser fra Bassets. Englændernes lakrids har aldrig været noget for mig!

  13. Ninna Delobel siger:

    Lørdag.
    Bedste lakrids:Johan Bülow Lakrids Nr.5 med chili.
    Dårligste lakrids: Sød engelsk lakrids.

  14. Line Hvid siger:

    søndag
    Bedste lakrids: poletter
    Dårligste lakrids: engelsk lakrids

  15. Søndag!

    Ynglingslakrids er Johan Bülows lakridskugler med chokoladeovertræk!

    Dårligste lakrids: Poletter!

    Sikke et fint arrangement :-)

  16. Søndag.
    Bedste lakrids: søde finske lakridser
    Værste lakrids: super piratos, der er alt for salmiak-agtige til min smag.

  17. Hold da helt amagerkiks, hvor det går stærkt!
    Der er 5 søndagsbilletter tilbage. Så er du fri for at tælle alle indlæggene.
    Tjek i øvrigt http://www.kado.de/index.php for et frisk skud lakridsinspiration.

  18. Alice Nellemann siger:

    Søndag!
    Bedste lakrids: Johan Bülow Lakrids A – elsker lakridschokolade!
    Dårligste: Bassets lakridskonfekt

  19. Er lige glad hvilken dag, håber bare jeg har været hurtig nok!

    Bedste: Gajol Ren Lakrids, Lakrids næsten ufortyndet ;)

    Dårligste: skum ufoer med salmiak eller Haribos Lakridsperler, fy føj da.

  20. Har allerede købt billet til lørdag – og får jo så mulighed for at netværke lidt også;-)
    Vil bare være med i “legen”:

    Bedste: Rå lakridspulver – til bagning, desserter.
    Værste: sød lakrids…

  21. trine siger:

    ah der var en der sagde ingen af dagene og så vidt jeg kan tælle er der vist 20 der har kommenteret – så er der måske en plads tilbage – jeg kan begge dage. bedste lakridser – bulow no.1. værste lakridser – lakrids is. uff.

  22. Sofie Friberg siger:

    Søndag!

    Bedste: Johan Bülow med ingefær
    Dårligste: lakridserne i Matadormix

  23. Janne Bagger siger:

    Bedste – Konnerups lakrids med chokolade
    Værste – Blå Gajol

    og hvis der var nogen der var hurtigere på tasterne, kan man vel komme på venteliste?

  24. foodMAD siger:

    Argh! Jeg er vist lige præcis lidt for langsom! Jeg kan ellers begge dage.
    Ynglings: JB nr 5 med chili
    Hadelakrids: Piratoes

  25. Susanne Wolff siger:

    Søndag
    Bedste: Jonan Bulöw Lakrids Sirup
    Værste: Pinnocio kugler

  26. Heidi og Susanne, I er på venteliste til de dage, I har noteret. Jeg giver besked, hvis der kommer en åbning.
    Alle andre oven for har en plads.

  27. Hej Rasmus!
    Ej, hvor fedt, glæder mig allerede!
    Hvordan fungerer det med billetterne? Får man den på mail eller er det nok med ens navn?
    VH Ida Marie

  28. Anna siger:

    Hej Rasmus
    Jeg vil rigtig gerne i kø til begge dage!
    og være med i test og alt det der :)
    Ynglings: Johan B “2″
    Værste: Gajol Blå

  29. Bat-El Menadeva siger:

    Hej Rasmus. Kan se at jeg er lidt sen på den, meeen hvis der nu alligevel skulle komme afbud, kommer jeg glad :)
    yndlingslakridser: piratos, poletter og lakridsflødeboller
    hade: den søde lakrids i “godt og blandet”

  30. Mikkel Sander siger:

    Hep. Der er kommet en tur til Paris i vejen for min deltagelse i lakridsorgiet. Så der kan blive plads til en fra ventelisten.

  31. Kære alle

    Vi fortsætter bare ventelisten, så skriv dig endelig på, hvis du er interesseret. En uges tid før Lakridsfestivalen samler vi op og sender endelig bekræftelse til dem, der er plads til.

    Alt godt så længe

    Rasmus

  32. Kære venner

     

    For en god ordens skyld lige en opsamling på tilmeldingerne til blindsmagninger + festivalseancer i næste weekend.

     

    Jeg gør, hvad jeg kan, for at finde pladser til alle herunder, men kan først give endelig besked midt på ugen. Foreløbig ser listerne sådan her ud:

     

    Lørdag den 11. februar
    1. Malou Rotvel Pagh
    2. Piskeriset
    3. Lars Justesen
    4. Maiken
    5. Nethe Plenge
    6. Maria Flintholm
    7. Kirsten Møller Jensen
    8. Anette B, cand.comm.
    9. Ninna Delobel
    10. foodMAD

     

    Søndag den 12. februar
    1. Christina Haugsted Nielsen
    2. Camilla Jul Gregersen
    3. Line Hvid
    4. Ida Marie Banke
    5. Mikkel Bækgaard
    6. Alice Nellemann
    7. Mia Kristensen
    8. Trine Hylleberg
    9. Sofie Friberg
    10. Janne Bagger

     

    Venteliste
    1. Susanne Wolff til søndag
    2. Anna Olesen til begge dage

  33. Morten Frandsen siger:

    Lørdag er en god dag

    Bedste: Sød finsk lakrids
    Værste: mint gajolen

    Jeg var vist ikke hurtig nok, men en plads i køen ville være fint :)

  34. Sofie Friberg siger:

    Hvordan fungerer det med blindsmagningen? Hvor og hvornår skal vi møde op til det?
    Glæder mig!!

  35. trine siger:

    jeg har en plads på søndagsholdet, men er desværre blevet forhindret i at møde op her i sidste øjeblik. rasmus – har du ikke en venteliste…

  36. Mette siger:

    Har først lige set jeres indlæg om lakrids.

    Vil I skrive næste gang I holder det? Så kan jeg tage det med på min blog.
    se http://senseyourfood.blogspot.com

    Elsker lakrids, Bülows er foreløbig den bedste

Trackbacks for this post

  1. Velkommen 2012 | mad+medier - viden, netværk, inspiration

Kommentér indlægget

Din kommentar indsættes når den er godkendt af sitets administrator.
 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline