Mad og drikke lørdag den 17. | mad+medier - viden, netværk, inspiration
Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 211 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 213 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'madmedier'@'localhost' (using password: NO) in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/madmedier/public_html/wp-content/themes/deadline_v1_1_1/deadline/mm_functions.php on line 216

Mad og drikke lørdag den 17.

Man kan ikke leve af viden, netværk og inspiration alene. Men det er der råd for. Lørdag den 17. bliver et sandt orgie i både udtalt brainfood og den slags, der passerer munden i den anden retning. Her er en detaljeret oversigt over lørdagens gastronomiske underholdning.

09.00-02.00 Kaffe

Balmaadi Organic/Biodynamic Washed er en enkeltfarmskaffe fra Balmaadi Estate i den sydlige del af den indiske stat Tamil Nadu. Bønnerne er af sorten Kent, der her dyrkes i 1200-1800 meters højde. Blev kåret til Indiens bedste arabica-kaffe i 2004. Brygges med filter. Du tanker selv ved de anmærkede stationer.

Serveres med Naturmælks biodynamiske mini- eller sødmælk. Og noget ligegyldigt sukker.

Gør dine CO2-hoser grønne hos arrangørerne: Gem dit papkrus til kop nummer 2 og 3!

11.35-11.50 Pain au chocolat

Bakeoff fra Inco. Ja, du griner hånligt, indtil dine tænder rammer den sprøde smørdej …

12.40 Smagning af tre grøntsager ved Søren Wiuff

Vi varmer op til frokosten med at tage en snak om kvaliteterne i tre udvalgte grøntsager fra Danmarks uden konkurrence mest berømte Lammefjordslandmand. Wiuff leverer alle grøntsager til dagens bespisning.

13.00 Frokost i det grønne ifølge Rasmus Kofoed

Nej ok, vi skal ikke på skovtur. Men vi skal på en lille grøn inspirationsrejse, som Rasmus Kofoed har været så venlig at skrue sammen til os. Den udføres af Frugtformidlingens kokke og består af:

– Minimajs, popcorn og flødeost af ged
– Grøntsagsfladbrød med urtesmør
– Rustik salat af rødder, æble, mayo og friske hasselnødder
– Jordskoksuppe med hasselnøddeolie
– Hvid chokoladecreme med friske urter, blommer og rødbede

13.00 Hvidvine fra Alsace og franske oste

Vinproducenterne i Alsace har hyret gastro-kokken Peter Ingeberg til at tegne og fortælle på en stand på markedspladsen, hvor du kan komme forbi og smage fire af regionens sprøde hvidvine til fire forskellige, klassiske ostetyper.

Alsace serverer også et glas af en let riesling, der passer til Kofoeds grønne frokost.

18.30 Dansk skum

Til tonerne af Alexanders Kraglunds nordiske violin og Jacob Fischers swingguitar snacker vi på følgende danske boblevine:

– Nyholmgaard Vin Festivo Brut – vinder af Dansk Vinshow 2011

– Vinhuset Gabriel Cuvée 120

– Hjelm Vingård Mousserende

19.00 Mad til vinen

Bryst af fasaner fra Frijsenborg Gods via Klosterhedens Vildt + fennikel

Næsetilhalegris ifølge Simon Philipsen. Simon har fået 3 mellemstykker, hvor kam og hele bugstykket hænger sammen, 3 sæt ribben, 3 skinker, 3 bove, 3 skanke, 1½ hoved, 2 tunger, 3 forender, 2 levere, 4 nyrer og 2 hjerter. Så ser vi, hvad han får ud af det. Svinene er velhængte, af den velsmagende duroc-race, og leveres af Danish Crown.

Dagens grøntsagshøst fra Søren Wiuff

Ostebord + Meyers ølandshvedebrød

– Arla Unika: Enkeltgårdsosten Havgus, rødkitten Nordlys og blåskimlen Høgelundgård

– Knuthenlund: Økologisk Fårebrie (kåret som bedste hvidskimmel ost i Premio Roma 2010 og guldmedalje i kåringen af Nordens Bedste Ost 2010), Fast Fåreost No. 6, modnet 14 mdr., Fast Gedeost N0. 11, modnet i 26 mdr.

– Grand Fromage: Svendborgsund 12 mdr. og Bavnhøj Gedeost henholdsvis med brændenælde, ramsløg og naturel

– Them Andelsmejeri: Krystalost og Fætter Kras

Naturmælk: Høost, Gul Kristian, Rød Kristian, Lille Kristian med morgenfrue og røget Goudan

19.00 Vin til maden

Til ovenstående herligheder kan du opleve Danmarkspremieren på en 100 % dansk tag-selv-vinbar, som er blevet til i samarbejde med interesseorganisationen Danske Vingaarde og består af:

– Hvidvin: Nyholmgaard Vin Brillante 2010

– Hvidvin: Degnemosegaard Vinlaug Vinbondens hvide cuvée 2009

– Hvidvin: Årø Vingård Madeleine Angevine 2010

– Rødvin: Vester Ulslev Vingård Blue Label 2009

– Rødvin: Dansk Vincenter Nordlund 2006

– Rødvin: Kelleris Vingård Utopia 2008

– Rødvin: Dyrehøj Vingård Monarch 2010

– Rødvin: Dyrehøj Vingård Regent 2010

– Rødvin: Vinperlen Bjarnannet 2008

– Rødvin: Hjelm Vingård Rondo Fad 2009

– Sød: Skærsøgaard Æbleau

– Sød: Dyrehøj Vingård Kirsebærlikør

– Sød: Frederiksdal Dansk Kirsebærvin 2009 (basisvinen)

19.00 Stik mig en øl

Så gerne! Den kommer fra kongerigets sejeste brygger. Han hedder Mikkel Borg Bjergsø, og under fabrikatet Mikkeller sprøjter han friske bryg ud hurtigere, end du kan nå at sige “De Proefbrouwerij”. Et af de senere skud på stammen er den navnkundige LA Lager, holder 5 % alkohol, og ligger i stil et sted mellem en pale ale og en halvmørk pilsner. Vi tænker, den vil stå lige i ølskabet til fasan og gris og grønt. Serveres via tap-selv-fadølsanlæg.

21.30 Kaffe og chokolade og avec

Med et udvalg af chokolader fra Chocolate and Love og Amano og verdens ultimativt bedste rom-du-har-råd-til, Zacapa Centenario 23 år fra Guatemala.

22.00 Vin fra Malbeck

DJ Ramsin spiller op til ballade, mens vi forlyster os med resterne fra dagens eksotiske vinbar og supplerer med lidt mere velkendte dråber i form af den hvide Lorca Fantasía Torrontés 2010 og Enrique Foster Ique Malbec 2010 – begge fra den argentinske vinbar Malbeck.

Velkomme!

Trackbacks for this post

  1. Verdenshistoriens første danske vinbar | mad+medier
  2. Mad+medier 2011 - KK tog til Mad+Medier 2011 med andre madbloggere » Kokkekniven «

Kommentér indlægget

Din kommentar indsættes når den er godkendt af sitets administrator.
 

Med hjælp fra WordPress | Temaet hedder Deadline